Voimanosto: Al­zhei­me­rin tauti py­säyt­ti kem­pe­le­läi­sen voi­ma­mie­hen

Kaleva live: Katso suora lähetys U20 Kär­pät-Luk­ko-ot­te­lus­ta

Luitko jo tämän: Ohi­juok­su­tus rikkoi asuk­kai­den ve­si­put­ket, For­tu­mil­ta pe­nä­tään vas­tuu­ta

Riikka Pulk­ki­sen toinen romaani val­mis­tui mutkien kautta

Helsinki Oululaislähtöinen Riikka Pulkkinen (s. 1980) löi itsensä kerralla läpi esikoisromaanillaan Raja (2007). Pulkkisen seuraavan teoksen odotus on venähtänyt, sillä Totta-romaanin piti alun perin ilmestyä jo viime vuoden syksyllä.

Riikka Pulkkinen toteaa, että hänen kirjoittamisensa lähtee teoksen rakenteen hahmottamisesta käsin.
Riikka Pulkkinen toteaa, että hänen kirjoittamisensa lähtee teoksen rakenteen hahmottamisesta käsin.
Kuva: Mauri Ratilainen

Helsinki Oululaislähtöinen Riikka Pulkkinen (s. 1980) löi itsensä kerralla läpi esikoisromaanillaan Raja (2007). Pulkkisen seuraavan teoksen odotus on venähtänyt, sillä Totta-romaanin piti alun perin ilmestyä jo viime vuoden syksyllä. Nyt se saapuu kauppoihin 16. syyskuuta.

Teosten välillä myös kustantaja on vaihtunut Gummeruksesta Otavaan Rajaa seuranneen, hieman kaoottiseksi yltyneen julkisuusrumban seurauksena, joka sai kirjailijan hakemaan uutta työskentelyrauhaa.

"Rehellinen vastaus viivästykseen on, ettei kirja ollut vielä valmis", Pulkkinen valottaa.

Valmistumisen pitkittymiseen oli osasyynä erikoinen kirjoitustapa.

"Kirjoitin eri tarinalinjat eri tiedostoihin, joista ne oli tarkoitus yhdistää, mutta se osoittautui vähemmän yksinkertaiseksi. Homma sakkasi viimeisellä kierroksella."

"Otin lomaa ja lähdin Pariisiin, mutta prosessi oli koko ajan käynnissä. Pariisissa odottelin palasten naksahtamista kohdalleen ja sain jopa kolmatta kirjaa alulle", Pulkkinen kertoo.

Totta-romaanin lopullisesta versiosta karsiutui pois paljon ongelmallista ainesta. Pulkkinen allekirjoittaa osin tutun väittämän, jonka mukaan toisen teoksen tekeminen on ensimmäistä hankalampaa.

"Toisaalta jokainen teos tavallaan määrittelee itse kirjoittamisensa tavan. Ja itse asiassahan minä vielä harjoittelen romaanin kirjoittamista."

Lue lisää maanantain Kalevasta!