Mielipiteet: Kumpi tietää enemmän sek­suaa­li­suu­des­ta, sinä vai lap­se­si?

Uros: Uroksen ja Tam­pe­reen Kannen areenan ni­mi­so­pi­mus päättyy

Riikka Moi­la­nen kau­pun­gin­hal­li­tuk­sen pu­heen­joh­ta­jan teh­tä­vis­tä ter­veys­bis­nek­sen johtoon

Riikka Moilanen (kesk.) eroaa Oulun kaupunginhallituksen puheenjohtajan tehtävistä. Eroon ei liity dramatiikkaa vaan ratkaisu on henkilökohtainen.

Riikka Moilanen jatkaa rivivaltuutettuna Oulun poliittisessa elämässä.
Riikka Moilanen jatkaa rivivaltuutettuna Oulun poliittisessa elämässä.
Kuva: Maiju Pohjanheimo

Riikka Moilanen (kesk.) eroaa Oulun kaupunginhallituksen puheenjohtajan tehtävistä. Eroon ei liity dramatiikkaa vaan ratkaisu on henkilökohtainen. Moilanen on valittu Pihlajalinna Oulu Oy:n toimitusjohtajaksi.

Hän aloittaa tehtävässä jo ensi viikon maanantaina 7. elokuuta. Kaupunginhallituksen puheenjohtajan tehtävistä hän jättäytyy virallisesti pois tänään 1. elokuuta.

Kaupungin poliittisessa elämässä Moilanen jatkaa rivivaltuutettuna.

– Toivon, ettei kukaan koe, että olisin pettänyt äänestäjäni. Uusi tilanne tuli eteen heinäkuun alussa ja eteni todella nopeasti.

Pihlajalinna perustaa lääkärikeskuksen ja sairaalan Anttilan entisiin tiloihin Oulun keskustassa.

Heinäkuun puolivälissä uutisoitiin oululaisen Caritas Lääkärit Oy:n koko osakekannan myynnistä Pihlajalinna Terveys Oy:lle.

Yhtiö on myös kertonut laajenevansa tämän ja ensi vuoden aikana yli kymmenelle uudelle paikkakunnalle.

Keskustaryhmän puheenjohtaja Jukka Kolmonen sai kuulla asiasta olleessaan matkalla Kanadassa.

– Kyllähän se aika shokki oli ja siitä asti olen kuumeisesti pohtinut, mitä kaikkea tämä tarkoittaa. Ymmärrän toki erinomaisesti Riikka Moilasen ratkaisun ja toivotan hänelle onnea ja menestystä uudessa tehtävässä.

Kolmosen mukaan ryhmä kokoontuu pikaisesti etsimään seuraajaa.

Valtuuston puheenjohtaja Juha Hänninen (kok.) toteaa, että Moilasen siirtyminen kaupungin poliitiikassa keskeltä ulkokehälle on ilman muuta menetys. Toisaalta hän ymmärtää, että lahjakkailla ihmisillä voi olla muutakin elämää kuin politiikka.

Hän on valmis kutsumaan koolle ylimääräisen valtuuston kokouksen, jos tarve vaatii. Nyt vaali olisi syyskauden ensimmäisessä kokouksessa 11.syyskuuta.