Kaleva selvitti: Täl­lai­nen on Oulun tee­kult­tuu­ri – ­mu­kaan mahtuu muu­ta­kin kuin pus­si­tee­tä

Luitko jo tämän: Ou­lu­lai­nen Jaakko Tai­val­oja tietää, miten tiu­kas­sa huu­me­nuo­ren leima on – siksi hän auttaa nyt muita

Kolumni: So­ti­laal­li­nen tur­val­li­suus ei voi olla tabu jour­na­lis­mis­sa

Rii­hi­jär­vel­lä lupaava avaus golfin LPGA-kier­tueen kar­sin­ta­fi­naa­lis­sa USA:ssa – avaus­kier­ros kolme alle parin

Tie maailman parhaiden ammattilaisten turnauksiin on Virpiniemi Golf Clubin kasvatille raollaan tällä ja ensi viikolla.

Kiira Riihijärvi sai LPGA-kiertueen karsintafinaalille toivomansa alun.
Kiira Riihijärvi sai LPGA-kiertueen karsintafinaalille toivomansa alun.
Kuva: ERIK S. LESSER/EPA

Virpiniemi Golf Clubin kasvatti Kiira Riihijärvi aloitti mainiosti LPGA-kiertueen karsintafinaalin torstaina Alabamassa Yhdysvalloissa ja päätti kierroksensa 69 lyönnillä tulokseen kolme alle parin.

24-vuotiaalla Riihijärvellä on reilun sadan muun pelaajan tavoin edessään fyysisesti ja henkisesti vaativa testi ennen kuin pelioikeus maailman parhaiden naispelaajien LPGA-kiertueelle avautuu.

Tällä viikolla Alabamassa urakoidaan neljä kierrosta, joiden yhteistulosten perusteella 70 parasta jatkavat pelejä ensi viikolla karsintafinaalin viimeisessä vaiheessa. Pelioikeus LPGA-turnauksiin on tarjolla finaalin 45 parhaalle.

Karsinta-avauksessaan Riihijärvi teki etuysille tuloksen -2, jonka myötä hän oli välillä jo kymmenes. Takaysin peräkkäiset bogit pudottivat Riihijärven kolisten alaspäin, mutta pelivire löytyi uudelleen ja peräti neljän birdien putki nosti hänet jo kymppisakkiin.

Myöhään torstai-iltana Suomen aikaa Riihijärvi oli jaetulla sijalla 15, kun osalla pelaajista kierros oli vielä kesken. Sanna Nuutisen päivä ei ollut yhtä hyvä. Tuloksella +1 Nuutinen löysi itsensä 70. sijan huonommalta puolelta.