Pääkirjoitus: Suomen side Ruot­siin vah­vem­pi ja ta­sa-ar­voi­sem­pi kuin yli 200 vuo­teen, on jo aika unohtaa komp­lek­sit

Suurpetokeskus: Tuore tar­kas­tus kertoo useista puut­teis­ta Kuu­sa­mon suur­pe­to­kes­kuk­ses­sa

Mainos: Juuret kas­va­vat tie­dos­ta. Tutustu Ka­le­vaan 1kk 1 €. Tilaa tästä.

Rii­hi­jär­vel­lä lupaava avaus golfin LPGA-kier­tueen kar­sin­ta­fi­naa­lis­sa USA:ssa – avaus­kier­ros kolme alle parin

Tie maailman parhaiden ammattilaisten turnauksiin on Virpiniemi Golf Clubin kasvatille raollaan tällä ja ensi viikolla.

Kiira Riihijärvi sai LPGA-kiertueen karsintafinaalille toivomansa alun.
Kiira Riihijärvi sai LPGA-kiertueen karsintafinaalille toivomansa alun.
Kuva: ERIK S. LESSER/EPA

Virpiniemi Golf Clubin kasvatti Kiira Riihijärvi aloitti mainiosti LPGA-kiertueen karsintafinaalin torstaina Alabamassa Yhdysvalloissa ja päätti kierroksensa 69 lyönnillä tulokseen kolme alle parin.

24-vuotiaalla Riihijärvellä on reilun sadan muun pelaajan tavoin edessään fyysisesti ja henkisesti vaativa testi ennen kuin pelioikeus maailman parhaiden naispelaajien LPGA-kiertueelle avautuu.

Tällä viikolla Alabamassa urakoidaan neljä kierrosta, joiden yhteistulosten perusteella 70 parasta jatkavat pelejä ensi viikolla karsintafinaalin viimeisessä vaiheessa. Pelioikeus LPGA-turnauksiin on tarjolla finaalin 45 parhaalle.

Karsinta-avauksessaan Riihijärvi teki etuysille tuloksen -2, jonka myötä hän oli välillä jo kymmenes. Takaysin peräkkäiset bogit pudottivat Riihijärven kolisten alaspäin, mutta pelivire löytyi uudelleen ja peräti neljän birdien putki nosti hänet jo kymppisakkiin.

Myöhään torstai-iltana Suomen aikaa Riihijärvi oli jaetulla sijalla 15, kun osalla pelaajista kierros oli vielä kesken. Sanna Nuutisen päivä ei ollut yhtä hyvä. Tuloksella +1 Nuutinen löysi itsensä 70. sijan huonommalta puolelta.