Tilaajille

"Riehun höyryn kes­kel­lä kuin heik­ko­päi­nen", nauraa per­hee­näi­ti, joka höy­ryt­tää myös las­ten­sa lelut – Sel­vi­tim­me, mitä höy­ry­pe­su­ril­la kan­nat­taa puh­dis­taa

Marjut Ollila on innostunut puhdistamaan kotinsa ja jopa lasten lelut höyrypesurillaan. Sen voimaan luottavat myös ammattisiistijä ja työtehoseuran tutkija.

Turkulainen Marjut Ollila siivoaa höyrykoneella keittiönsä välitilan pieni Filip-vauva sylissään. Hän käyttää höyryä kotinsa puhdistamiseen nykyisin viikoittain. Marjut Ollila höyryttää toisinaan myös lastensa leluja. Höyrypuhdistimen vesisäiliö täytetään yksinkertaisesti hanan alla, Marjut Ollila näyttää. Työtehoseuran tutkijan mukaan höyry puhdistaa helposti myös pinttyneen lian.
Turkulainen Marjut Ollila siivoaa höyrykoneella keittiönsä välitilan pieni Filip-vauva sylissään. Hän käyttää höyryä kotinsa puhdistamiseen nykyisin viikoittain.
Turkulainen Marjut Ollila siivoaa höyrykoneella keittiönsä välitilan pieni Filip-vauva sylissään. Hän käyttää höyryä kotinsa puhdistamiseen nykyisin viikoittain.
Kuva: Ari-Matti Ruuska

Marjut Ollila on innostunut puhdistamaan kotinsa ja jopa lasten lelut höyrypesurillaan. Sen voimaan luottavat myös ammattisiistijä ja työtehoseuran tutkija. Kysyimme, mitä kaikkea höyryllä voi putsata ja mihin sitä ei kannata käyttää. Lue nämä hyödylliset vinkit myös ennen pesurin vuokrausta.

Lapsiperheessä sattuu ja tapahtuu. Marjut Ollilan perheessä sairastettiin alkuvuonna paljon. Eräs episodi päättyi sohvan likaantumiseen. Kaveri pelasti lainaamalla tekstiilipesuria. Lika hävisi, samoin haju.

Pian Ollila havahtui pesevänsä mattoja ja kaipaavansa vastaavantapaista laitetta. Pari kuukautta sitten turkulaiskotiin muutti höyrypesuri, ja se kuuluu jo Ollilan viikkosiivouksen vakiokalustoon.