Nuoret: Valkean ke­sä­ka­tu on nuorten mie­les­tä tur­val­li­nen, vaikka siellä ta­pah­tuu ikä­viä­kin asioita

Ret­kei­ly­alue avataan Pal­ta­mon Ki­ves­vaa­ral­la

Kivesvaaran retkeilyalue avataan käyttöön ensi lauantaina 18. lokakuuta.

Kivesvaaralta on näkymät Oulujärvelle.
Kivesvaaralta on näkymät Oulujärvelle.
Kuva: Seppo Karppinen

Kivesvaaran retkeilyalue avataan käyttöön ensi lauantaina 18. lokakuuta. 13.00 Retkeilyalue avataan kaikille avointen koeretkien muodossa kello 13.

Kivesvaaran laelle on rakennettu näköalatasanne, kota tulipaikkoineen ja wc:t. Näköalatasanteen läheisyyteen on tehty myös parkkipaikka autoille.

Retkeilyalueelle on tehty neljä erimittaista merkittyä reittiä, joista yksi on koneellisesti kunnostettu liikuntarajoitteisten käyttöön.

Muut maastoon merkityt reitit kiertelevät Kivesvaaran vaaramaisemissa, retkikohteita ovat muun muassa Pahalouksen alue, Yölinnunkuru ja Valkeisen kalliot. Suojelualueen sisälle reitti poikkeaa vain uudelle Yölinnunkurun suojelualueelle.

Reittien infotauluissa kerrotaan kohteiden erityispiirteistä, linnuista ja kasveista. infotauluissa on myös reittikartat reittiviittojen lisäksi opastamassa retkeilijöitä. Reittien varrella sijaitseviin metsiin on rakennettu useita satoja linnunpönttöjä.

Kivesvaaralle on rakennettu viime ja tänä vuonna retkeilyaluetta Paltamon kunnan hanketyönä. Uuden Kivesvaaraan retkeilyreitin palvelut ovat pääosin valmiina. Pieniä lisäyksiä tehdään reittipalvelurakenteisiin vielä tänä syksynä ja ensi keväänä.

Pohjois-Pohjanmaan ely-keskuksen lisäksi hankerahoitukseen osallistuvat Kivesvaaran ja –järven alueen yritykset ja yhdistykset sekä Paltamon kunta.

Kivesvaaralla toimii elämyskeskus Jättiläisenmaa ja tilausravintoja Makuhelmi, joiden kautta tarjotaan ravintola-. kahvila-, majoitus-, kokous- ja saunapalveluja.