Repa teki Pel­lel­le Andyt ja Samit

Oululais-rantsilalainen Reijo Repa Kauppila, 51, myös Repa Rantsilana aikoinaan tunnettu, soitti 1980-luvun lopulla uudessa nosteessa olleen Pelle Miljoonan bändissä.

Repa Kauppila mieltyi Los Angelesin maisemiin niin paljon, että jäi sinne asumaan. Rumpujen soitto paikallisissa bändeissä ei tuo koko elantoa, vaan hän ajelee päivätöikseen jakeluauto. Työnantaja sallii Kauppilan lähteä keikkakiertueille aina kun tilaisuus tulee. Repa Kauppila (vas.) ja Tero Siitonen soittivat 1980-luvun puolen välin jälkeen raahelaisessa Stalker-yhtyeessä, josta molemmat siirtyivät vuosikymmenen loppuvuosiksi Pelle Miljoonan Linnunlaulu-yhtyeeseen. Kuva on pahvisuurennoksesta, joka on esillä Raahen museolla Kruununmakasiinilla näyttelyssä Me halutaan vaan soittaa rock´n rollia – raahelaista bändihistoriaa 70-luvulta 90-luvulle.
Repa Kauppila mieltyi Los Angelesin maisemiin niin paljon, että jäi sinne asumaan. Rumpujen soitto paikallisissa bändeissä ei tuo koko elantoa, vaan hän ajelee päivätöikseen jakeluauto. Työnantaja sallii Kauppilan lähteä keikkakiertueille aina kun tilaisuus tulee.
Repa Kauppila mieltyi Los Angelesin maisemiin niin paljon, että jäi sinne asumaan. Rumpujen soitto paikallisissa bändeissä ei tuo koko elantoa, vaan hän ajelee päivätöikseen jakeluauto. Työnantaja sallii Kauppilan lähteä keikkakiertueille aina kun tilaisuus tulee.

Oululais-rantsilalainen Reijo Repa Kauppila, 51, myös Repa Rantsilana aikoinaan tunnettu, soitti 1980-luvun lopulla uudessa nosteessa olleen Pelle Miljoonan bändissä rumpuja pari vuotta. Kesken kuuman festivaalikeikkakesän hän sai kutsun lähteä Smack-yhtyeen kanssa luomaan uraa Yhdysvaltoihin Los Angelesiin vuonna 1989.

-Emme puhuneet kenellekään yhtään mitään, kun lähdimme. Myöhemmin Pelle keljuili minulle, että taas hänen bändilleen tehtiin Andyt ja Samit, Kauppila muistelee.

Pelle Miljoona tarkoitti kesää 1980, jolloin hänen Pelle Miljoona Oy -yhtyeensä kitaristi Andy McCoy ja basisti Sami Yaffa lähtivät mitään sanomatta Tukholmaan perustamaan Hanoi Rocksia.

Smackin ura ei urjennut Amerikoissa, mutta Kauppila mieltyi maisemiin ja jäi Los Angelesiin, jossa on soittanut rumpuja bändeissä 26 vuotta.

Klassista rockia tyylillä ja taidolla

Reijo Kauppila soittaa bändeissä Smash Fashion ja Neighborhood Bullys. Edelliseltä on ilmestynyt kaksi pitkäsoittolevyä, ja bändi on paraikaa tekemässä kolmatta. Bändi on käynyt esiintymässä Englannissa, ja hiljattain se teki kiertueen Yhdysvaltain itärannikolle. Ensi vuonna on tarkoitus mennä uudestaan Eurooppaan.

– Neighborhood Bullysin kanssa teemme paljon keikkoja täällä Losissa. Sen kanssa kävimme myös itärannikolla, ja syyskuussa tehdään parin viikon kiertue Englannissa.

Molemmat bändit ovat tyyliltään vähän samantapaisia 1970-luvun klassiseen rockiin pohjaavia tyylikkäitä kokoonpanoja. Smash Fashion nojaa glamrockiin, hard rockiin ja melodiseen voimapoppiin. Neighborhood Bullys ottaa vaikutteita muun muassa vuosikymmenen lopun brittipunkilta. Kauppila sanoo olevansa musiikillisesti hyvin avoin rumpali ja soittaneensa vuosien aikana monenlaisissa bändeissa bluesista acid jazziin.

– Smash Fashioniin ajauduin siten, että tapasin kaverin häissä laulaja Roger Deeringin, joka kiinnitti huomionsa vyössäni killuvaan rumpuavaimeen. Hän kyseli, soitanko rumpuja ja kertoi, että hänen bändinsä on etsimässä rumpalia. Sitten testattiin ja liityin bändiin.

Bändin tuorein albumi Big Cat Love on saanut ylistäviä arvosteluja rocklehdissä ympäri maailman. Kauppila sanoo, että bändi haluaisi keikkailla enemmän Euroopassa, mutta sinne pääsy on vaikeaa.

– Neigborhood Bullysiin liityin siten, että jätkät näkivät joskus minut silloisen bändini keikalla ja tykästyivät soittooni. Seitsemän vuoden päästä he soittivat, että pääsenkö pikaisesti tuuraamaan rumpalia seitsemän päivän päästä. Pitäisi opetella 20 piisiä. Otin keikan haltuun, ja homma oli sillä selvä.

Bändiltä on hiljattain tullut ep-levy, ja ainakin yksi iso levy-yhtiö on ilmaissut olevansa kiinnostunut.

Repa Kauppilan bändien videoita voi katsoa täältä:

www.smashfashionmusic.com/

https://www.facebook.com/pages/The-Neighborhood-Bullys/113324412055022