Mainos

Rentle vuok­raa­mo-oh­jel­mis­to on helppo ja ketterä rat­kai­su vuok­raa­mo­yrit­tä­jäl­le – ”Ihan hir­veäs­ti tyy­ty­väi­sem­pi ei voisi olla”

Urheilu- ja harrastusvälineiden vuokraus on noussut vuosi vuodelta suositummaksi, mutta samalla vuokraamoyrittäjät taistelevat huonojen ohjelmistojen kanssa. Rentlen vuokraamo-ohjelmisto vastaa yrittäjien haasteisiin. Nyt Rentle tarjoaa myös ilmaisen verkkovuokrausmahdollisuuden kaikille.

-

Kun perhe lähtee Lappiin laskettelureissulle, on vastassa majoittumisen ja retkikohteiden kartoittamisen lisäksi sopivien välineiden valinta. Osalla on laskettelu- tai pyöräilyvälineet omasta takaa, mutta yhä useampi haluaa vuokrata sopivat välineet paikan päältä.

”Kaikilla ei tarvitse olla kellarissa omia suksipareja säilössä, vaan vuokraamoista saa vuokrattua huipputuotteet suoraan paikan päältä tai jo ennakkoon verkosta. Jotta tämä toimii, yrityksen puolella täytyy olla toimivat järjestelmät”, vuokraamo-ohjelmistoa tarjoavan Rentlen toimitusjohtaja Tuomo Laine sanoo.

Kun Rentlen kolme perustajaa lähti pari vuotta sitten kiertämään asuntovaunun kanssa Suomen vuokraamoja ja hiihtokeskuksia, he saivat selville, minkälaisia haasteita vuokraamoyrittäjät kohtaavat jokapäiväisessä työssään.

Moni yrittäjä kertoi, että välineiden vuokraus toteutetaan yhä edelleen manuaalisesti paperityönä. Ennakointi on hankalaa, sillä ikinä ei tiedä, kuinka monta asiakasta ovesta astuu päivän aikana sisään. Joskus käy niinkin, ettei välineitä ole enää jäljellä asiakkaan saapuessa paikalle.

Yrittäjien toiveiden pohjalta Rentle on kehittänyt vuokraamo-ohjelmiston, joka helpottaa vuokraamoissa ja hiihtokeskuksissa työskentelevien ihmisten työtä. Ensimmäiset pilottiasiakkaat alkoivat käyttää Rentlen vuokraamo-ohjelmistoa vuonna 2019, ja nyt Rentlellä on asiakkaita jo kymmenessä eri maassa.

Rentle toimii selaimessa kaikilla laitteilla, jotta ohjelmaa on helppo käyttää muiden töiden ohessa.
Rentle toimii selaimessa kaikilla laitteilla, jotta ohjelmaa on helppo käyttää muiden töiden ohessa.

Rentlen vuokraamo-ohjelmisto ratkaisee yrittäjän haasteet

Rentlen vuokraamo-ohjelmisto skaalautuu kaiken kokoisiin yrityksiin suurista hiihtokeskuksista pieniin urheiluvälinevuokraamoihin. Eri kokoisilla yrityksillä on erilaisia haasteita, mutta yksi Rentlen tärkeimmistä toimintaperiaatteista on, että jokainen yritys ja yrittäjä kohdataan yhtä suurella intensiteetillä.

Rentle miettii omien asiakkaidensa lisäksi vahvasti myös vuokraamojen asiakkaiden tyytyväisyyttä ja käyttökokemusta.

”Meille tärkeintä on ohjelmiston helppokäyttöisyys sekä yrityksen työntekijöille että heidän asiakkailleen. Ohjelmiston tarkoitus on auttaa ihmistä, joten tärkeintä on, että sen käyttö on intuitiivista ja helppoa”, Laine sanoo.

”Loppuasiakkaan onnellisuus johtaa siihen, että myös meidän asiakkaallamme menee hyvin. Se näkyy myös parempana myyntinä asiakkaamme yrityksessä. Moni yrittäjä on saanut kasvatettua liiketoimintaa ja lyhennettyä vuokraamossa tapahtuvia jonotusaikoja.”

Moni suomalainen suksivuokraamo käyttää Rentleä talvisin suurien suksi-inventaarioiden hallitsemiseen.
Moni suomalainen suksivuokraamo käyttää Rentleä talvisin suurien suksi-inventaarioiden hallitsemiseen.

Ohjelmistot päivittyvät viikoittain ja kehitystyössä reagoidaan nopeasti asiakkaiden palautteeseen. Rentle haluaa kehittää ohjelmistoaan ketterästi asiakkaidensa tarpeiden mukaan.

”Meidän asiakkaillamme on kaikki se kokemus ja ammattitaito vuokrauksesta. Meidän tehtävämme on kuunnella ja auttaa heitä heidän haasteissaan”, Laine sanoo.

Rentle Lite, eli verkkovuokraus kaikkien saataville

Monen vuokraamon ongelmana on, että vuokrausvälineiden menekkiä on vaikea ennustaa etukäteen. Usein vuokraamot ruuhkautuvat suosituimpina aikoina, sillä sopivien välineiden löytäminen jokaiselle vie paljon ylimääräistä aikaa.

Tähän ongelmaan ratkaisuna on verkkovuokraus.

”Syy ei ole ollut se, etteikö nämä sisukkaat yrittäjät olisi verkkovuokrausmahdollisuutta halunneet, vaan se, ettei heillä ole ollut siihen toimivia työkaluja”, Laine sanoo.

Rentle haluaakin tuoda nyt verkkovuokrauksen kaikkien vuokraamoyrittäjien saataville. Siksi Rentle on kehittänyt ilmaisen Rentle Lite -online-varausjärjestelmän.

Rentle Lite on ilmainen järjestelmä, jonka avulla yrittäjä voi perustaa verkkoon oman vuokraamon. Rentle Litea kehittäessä on otettu huomioon vuokraamisen erityistarpeet niin, että yrittäjän ei tarvitse pelätä vuokraamisen riskejä.

Rentlen verkkovuokraamo skaalautuu käyttäjäystävällisesti mobiiliin niin työntekijöille kuin kuluttajille.
Rentlen verkkovuokraamo skaalautuu käyttäjäystävällisesti mobiiliin niin työntekijöille kuin kuluttajille.

Halutessaan online-vuokrauksen yritykselle voi perustaa alle tunnissa. Rentle Lite tarjoaa pohjan, jonka päälle yrittäjä voi luoda verkkovuokraamon omilla tuotteillaan helposti ja nopeasti.

Verkkovuokraamosta asiakas voi varata ja vuokrata välineet etukäteen vaikka jo kuukausia ennen vuokrauspäivää. Varausjärjestelmä kysyy asiakkaan tarkat tiedot, joten vuokrattavat tavarat voi kerätä valmiiksi odottamaan, mikä säästää sekä työntekijän että asiakkaan aikaa.

Ennakkovarausten avulla yrittäjä voi tehdä hiljaisemmille viikoille esimerkiksi markkinointikampanjoita.

”On ollut hieno nähdä yrittäjältä se into, kun ensimmäinen varaus on tullut järjestelmään. Se on voimaannuttava tunne, kun on aina tottunut siihen, että ihmiset pitäisi saada ensin paikan päälle. On iso hetki, kun alkaakin nähdä kauemmas tulevaisuuteen”, Laine sanoo.

Rentlen palvelu on vertaansa vailla

Yksi Rentlen tyytyväisistä asiakkaista on Roll Outdoors, joka tarjoaa asiakkailleen muun muassa opastettuja pyöräretkiä ja pyörän vuokrausta. Roll Outdoorsilla on tällä hetkellä toimipisteet Rovaniemellä ja Kiilopäällä, ja tarkoituksena on avata uusi toimipiste Helsinkiin elokuun alusta alkaen.

Nuori yritys on kasvanut vuosien varrella, ja pyörien vuokraamisesta on tullut pyöräretkien rinnalla vuosi vuodelta suositumpaa. Vuokrausmäärien kasvaessa Roll Outdoorsin yrittäjät päättivät panostaa vuokraamo-ohjelmistoon ja keväällä alkoi vuokrausohjelmistoja tarjoavien yritysten kilpailutus.

”Päädyimme Rentleen, koska siellä vaikutti olevan hyvät tyypit vastassa. Meitä vakuutti myös se, että he olivat tehneet suuren panostuksen pelkkää esittelyä varten ja luoneet meille oman verkkoalustan tuotteineen. Pystyimme kokeilemaan palvelua itse ja ottamaan sen helposti käyttöön pienillä säädöillä esittelyn jälkeen", Roll Outdoorsin yrittäjä Kuutti Heikkilä kertoo.

Roll Outdoors tarjoaa asiakkailleen muun muassa opastettuja pyöräretkiä.
Roll Outdoors tarjoaa asiakkailleen muun muassa opastettuja pyöräretkiä.

Ohjelmistosta on ollut valtavasti apua jo ensimmäisten kuukausien aikana. Sen käyttäminen on ollut helppoa ja ohjelmisto on säästänyt työntekijöiden ja asiakkaiden aikaa.

Jos jokin ei toimi tai ohjelmistosta herää kysyttävää, ongelmiin vastataan usein jopa muutamassa minuutissa.

”Ohjelmistoon on lisätty useita tarvitsemiamme ominaisuuksia käyttöönoton jälkeen. On mukava asioida yrityksen kanssa, jota kiinnostaa myös pienemmän yrityksen huolet ja kehitysehdotukset. Aika monia varauspalveluita olemme käyttäneet ja Rentle on ollut aivan ylivoimainen asiakaspalvelussa ja pärjää erinomaisesti käyttökokemuksessa niin asiakkaan kuin henkilökunnankin näkökulmasta”, Heikkilä sanoo.

Tänä vuonna ennakkovarauksia on tullut Roll Outdoorsille huomattavasti aikaisempaa enemmän. Ennakkovaraukset olivat koronakeväänä pienelle yritykselle kullan arvoisia, sillä kesän varaukset toivat kassavirtaa yritykseen muuten hiljaisena aikana.

Roll Outdoorsin yrittäjät ovat tyytyväisiä, että he päättivät valita kilpailutuksessa yhteistyökumppanikseen juuri Rentlen.

”Ennakko-oletus hyvästä ja toimivasta palvelusta on pitänyt kutinsa. Ihan hirveästi tyytyväisempi Rentleen ei voisi kyllä olla”, Heikkilä sanoo.

Ota Rentle Lite -käyttöön osoitteessa rentle.io/fi/lite.

Tutustu Rentlen blogiin osoitteessa blog.rentle.io/en.