Re­kis­te­ri­kil­pien lu­ku­lai­te ha­vait­see kat­sas­ta­mat­to­mat autot - katso video

Poliisi on saanut käyttöönsä rekisterikilpien lukulaitteen, jolla se voi aiempaa helpommin havaita esimerkiksi katsastamattomat, vakuuttamattomat ja varastetut

Poliisi on saanut käyttöönsä rekisterikilpien lukulaitteen, jolla se voi aiempaa helpommin havaita esimerkiksi katsastamattomat, vakuuttamattomat ja varastetut autot.

Laite lukee automaattisesti autojen rekisterikilpiä poliisiauton liikkuessa liikenteessä ja vertaa tietoja tietokantaan.

- Rekisterikilven lukulaite voi hakea koko ajan liikennevirrasta ja pysäköidyistä autoista vaikkapa katsastamattomia autoja. Kun sellainen sattuu kohdalle, laite ilmaisee, että tämä auto kannattaa pysäyttää, kuvailee poliisijohtaja Seppo Kolehmainen Poliisihallituksesta.

Tähän saakka rekisterinumeroiden havainnointi on perustunut poliisien näköhavaintoihin.

Lukulaite otetaan kevään aikana testikäyttöön. Käyttöä laajennetaan myöhemmin portaittain.

Poliisihallitus sai suomalaisilta vahinkovakuutusyhtiöiltä lahjoituksena 140 000 euroa lukulaitteen hankkimiseen. Liikennevakuutuskeskuksen mukaan maksamattomista vakuutusmaksuista kertyy vuosittain luottotappiota vakuutusyhtiöille yhteensä yli 15 miljoonaa euroa.

Poliisi uskoo, että lukulaiteella voidaan parantaa liikenneturvallisuutta, koska katsastamattomilla ajoneuvoilla ajavien joukosta löytyy paljon ajo-oikeudettomia ja rattijuoppoja.

Katso arkistovideo lukulaitteen toiminnasta:

Video ei enää saatavilla.