Kouluruoka: Oulun kou­luis­sa ja päi­vä­ko­deis­sa tar­joil­lun oudon ha­jui­sen jau­he­li­ha­kei­ton syy selvisi

Oulu: Val­tuus­ton uusi pu­heen­joh­ta­ja Jarmo J. Husso pitää po­li­tiik­kaa lasten leik­ki­nä 70-lu­kuun ver­rat­tu­na

Kolumni: Tapasin Teuvo Hak­ka­rai­sen Brys­se­lis­sä ja kysyin, ha­luaa­ko hän yhä maa- ja met­sä­ta­lous­mi­nis­te­rik­si

Mainos: Tilaa tästä Kaleva Digi 13,90 €/kk

Rehn MTV3:l­le: Kreikan eu­ro­jä­se­nyys oli iso virhe

EU:n talouskomissaarin Olli Rehnin mielestä Kreikkaa ei olisi pitänyt ottaa mukaan euroalueeseen.

EU:n talouskomissaarin Olli Rehnin mielestä Kreikkaa ei olisi pitänyt ottaa mukaan euroalueeseen. Nyt joudutaan korjaamaan virheitä, jotka tehtiin yhteisvaluuttaa luotaessa, Rehn sanoo MTV3:n uutisille.

–  En mainitse nimiä enkä arvostele ketään, mutta se, että Kreikka vuonna 2001 pääsi liittymään euroalueeseen, oli näin jälkikäteen katsoen ja ehkä jo silloinkin katsoen iso virhe, Rehn arvioi.

Ehkä vielä dramaattisempana virheenä Rehn pitää sitä, että vakaussopimuksen kuviteltiin riittävän talouskurin ylläpitämiseen.

–  Lisäksi euroalueella ei ollut mitään välinettä sellaisen kriisin hallitsemiseen, johon loppuvuodesta 2009 ja alkuvuodesta 2010 ajauduttiin.

Euroalueen laajentamisessa pitää komissaarin mielestä edetä varovasti. Uusia jäsenmaita voisivat olla Latvia, Liettua ja Puola.