Ra­vi­ur­hei­lun su­per­täh­ti oli voi­tok­kaa­na Ro­va­nie­mel­lä ja ehti myös po­ro­aje­lul­le – "Po­rol­la aja­mi­nen poik­ke­si ra­vi­he­vo­sis­ta siinä, etten löy­tä­nyt mistään jarrua"

Arctic Horse Race houkutteli lauantai-iltana Rovaniemen Mäntyvaaraan turistien ja vakioyleisön lisäksi myös yhden ravimaailman kuumimmista nimistä.

Viidennen Toto75-lähdön suursuosikki ei pettänyt. MAS Champ eteni Santtu Raitalan komennossa 5000 euron ykkösrahoille.
Viidennen Toto75-lähdön suursuosikki ei pettänyt. MAS Champ eteni Santtu Raitalan komennossa 5000 euron ykkösrahoille.
Kuva: Pekka Aho

Ensimmäistä kertaa järjestetty ravitapahtuma Arctic Horse Race houkutteli lauantai-iltana Rovaniemen Mäntyvaaraan turistien ja vakioyleisön lisäksi myös yhden ravimaailman kuumimmista nimistä. Tim Tetrick, 38, on voittanut raviohjastajana jo yli 11  000 lähtöä.

Rovaniemellä mies osallistui kolmen osalähdön Arctic Challenge -ohjastajaotteluun, ja hän aloitti sen upealla voitolla. Ikimuistoisen onnistumisesta tekee se, ettei hän ollut koskaan aikaisemmin ajanut suomenhevosella. Ykkössijan tuonut Pikku-Ryti johti alusta loppuun, ja Tetrick sai nautiskella sen kyydissä.

– Odotin tätä hetkeä koko viikon. Suomenhevosella on teille niin isot perinteet, että olin ennen lähtöä suorastaan innoissani. Talviset olosuhteet poikkesivat siitä, mihin olen Amerikassa tottunut. En tehnyt rattailla mitään erikoista, ja minulla taisi olla lähdön paras hevonen. Ravi-ilta kruunasi koko reissun, Tetrick kommentoi.

Toisessa osalähdössä Tetrick nappasi kolmossijan Blue Moon Stellan rattailla. Johtoasema karkasi kolmannessa osalähdössä, kun Tetrickin ajokki Whisky Voice oli poissa tolaltaan. Ohjastajaottelun voitti Antti Teivainen.

Tetrickin ykköstarkoitus Suomessa oli hakea uusia kokemuksia, ja samalla mies vahvisti omaa brändiään. Hänellä on keltavihreä ajopuku ja kärryt, joten mies erottuu ravilähdössä muusta porukasta.

Sosiaalisessa mediassa Tetrick on aktiivisempi kuin kaikki suomalaiset kollegansa yhteensä. Pikkupoikamaisen olemuksen takaa löytyy haastatteluissa todella jämäkkä, ammattitaitoinen, herkästi hymyilevä naapurin poika.

– Ehdin käydä poroajelulla, huskysafarilla ja piipahtamassa jääkiekko-ottelussa. Sunnuntaina on vielä ennen kotiilähtöä luvassa moottorikelkkasafari. Porolla ajaminen poikkesi ravihevosista siinä, etten löytänyt mistään jarrua, Tetrick nauroi.

Juttua korjattu 15.12. kello 20.06. Ohjastajaottelun voitti Antti Teivainen eikä Jorma Kontio.