KEVYT LIIKENNE: Säh­kö­pot­ku­lau­dat tulivat Ouluun yl­lät­täen

URHEILU: KeKi ja Jymy esit­te­li­vät ylei­söl­le huip­pu­laa­du­kas­ta ul­ko­pe­laa­mis­ta

Mainos

Ra­vi­ke­sä käyn­nis­tyy ju­han­nuk­sen jälkeen – y­lei­sö­por­tit avau­tu­vat

-

Äimäraution ravikeskuksen tiivis kesäkausi pitää sisällään peräti seitsemät ravit. Juhannuksen jälkeen yleisöä pääsee ulkoalueiden ja terassien lisäksi vihdoin myös sisätiloihin, ilman määrällisiä rajoituksia. Totopisteet ja ravintolat palvelevat asiakkaita niin varikolla kuin katsomoalueellakin.

Maanantain 28.6. OP Oulu -raveissa on oheisohjelmaa myös lapsille. Illan raveissa nähdään muun muassa tulevaisuuden tähtiä, kun nuoret lahjakkuudet taistelevat voitosta poniohjastajien Nordic Cupissa. Äimäraution maanantairavien leppoisasta tunnelmasta pääsee nauttimaan myös 12.7., 19.7. ja 26.7.

Oulu Express -karsinnoissa 16.8. radalla nähdään ikäluokan parhaat 3- ja 4-vuotiaat. Finaalitiketit ovat taatusti haluttua tavaraa, sillä lämminveristen puolella finaalin voittaja kuittaa 12 000 euroa. Suomenhevosten finaalissa ensipalkinto on 10 000 euroa.

Oulun ravikauden perinteinen kohokohta on tuttuun tyyliin Oulu Express -finaaliravit. Perinteikäs suurkilpailu on siirtynyt syyskuulta lomakauden loppuun, elokuun 28. päivälle. Klassisessa ikäluokkakilpailussa valtakunnan parhaat nuoret hevoset mittelevät suurista seteleistä.

-

Oulu Express -viikonloppuna Heinäpään Herruus -ohjastajakilpailu kerää kaviouralle mielenkiintoisen joukon taitavia ohjastajia aivan maamme terävimmästä kärjestä. Lauantai-iltapäivää värittävät myös OP Oulu Grand Prix’t, joten kisoissa riittää taatusti vauhtia ja jännitystä.

Viikonloppu tarjoaa ohjelmaa myös niille, jotka eivät ole vielä päässeet sisään hevosten ihmeelliseen maailmaan. Perinteinen Ookkonää Hevostellu -tapahtuma avaa lauantain tapahtumat jo ennen ravien alkua, kello 10.00. Tapahtumassa esitellään lajin koko mahdollisuuksien kirjo. Oheisohjelmaltaan vaikuttava markkinatapahtuma nauttii suurta suosiota, joten kannattaa saapua paikan päälle aistimaan tunnelmaa. Ookkonää Hevostellu -tapahtuma palkittiin viime vuonna Pohjoisen Parhaat -gaalassa.

Kaksipäiväinen raviviikonvaihde alkaa jo perjantaina 27. elokuuta Lumijoki-raveilla, joten tarjolla on täyttä ravia Äimärautiolla koko viikonlopun ajan.

Raviradan katsomotilojen ja muun alueen synergiakäyttö

Uudet katsomo- ja tuomaritornitilat ovat tuoneet toimintaan eloa ja hyvät mahdollisuudet myös palveluiden jatkokehittämiseen. Upea ja monikäyttöinen 1400 neliön katsomotila taipuu monenlaisten tapahtumien näyttämöksi uusittuine puitteineen. Moderni äänentoistotekniikka mahdollistaa tilan jakamisen eri yksiköihin, joihin kaikkiin pystytään takaamaan loistava äänentoisto ja lukuisat tv-monitorit.

Koiranäyttelyt – Ride in Oulu Motor Meet – Metal Capital Festival

Heinäkuun toiseen viikonloppuun ajoittuvat koiranäyttelyt järjestetään toistamiseen Äimäraution ravirata-alueella, tosin tänä vuonna ilman yleisöä. Elokuun toinen lauantai tarjoaa tilaisuuden uusillekin kävijöille tulla tutustumaan Äimäraution ravikeskukseen. Ride In Oulu Motor Meet -harrasteajoneuvotapahtuma viettää viisivuotisjuhlavuottaan, ja jatkaa suosiotaan kesätapahtumien monipuolisessa joukossa. Yli tuhat ajoneuvoa paikalle keräävä tapahtumapäivä tarjoaa ohjelmaa myös lapsille, ja tapahtumassa on myyntikojuja ulkoalueella sekä raviradan keskikentällä. Suurtapahtuma Metal Capital Festival siirtyi vuodelle 2022, jolloin se järjestetään viikkoa ennen juhannusta. Upea kattaus kansainvälisiä artisteja kokoaa metallimusiikin ystävät nauttimaan kaksipäiväisestä rock-juhlasta.

-

Ravintolapalvelut kokouksiin ja yksityistilaisuuksiin

Alueen palveluiden lippulaivana toimii katsomorakennuksen etukaarteen puoleisessa päädyssä sijaitseva ravintola Äimänhovi, jossa nautit herkullisen ravi-illallisen seisovasta pöydästä. Ravintola Äimänhovissa on 150 asiakaspaikkaa ja kahvio tarjoaa oivalliset lisätilat. Äimän Bistro Grilli toimii pikaruokalana, tarjolla on maistuvia grilliherkkuja laidasta laitaan. Anniskelualueena toimii nykyään koko katsomon ylätasanne.

Yritysten virkistäytymispäiviin ja asiakastilaisuuksiin järjestämme toiveidesi mukaan esimerkiksi tandem-ajeluita Oulun oman maskottihevosen Iiron kärryillä, tai vaikkapa vauhdikkaita lähtöautokyydityksiä. Verkkosivustolta www.oulunravit.fi löydät tarkemmat yksityiskohdat tarjoamistamme tiloista ja palveluista.

Oulun Ravit

Twitter

Instagram

Facebook