Mainos

Rauno Rah­ko­nen vaihtoi vasaran var­res­ta kiin­teis­tön­vä­li­tyk­sen asian­tun­ti­jak­si – ”Jos et voi tehdä asiaa toisin, tee se pa­rem­min"

Oululainen kiinteistönvälitysfirma TuplaR LKV tutkii, tarkastaa ja kosteusmittaa kaikki käytetyt kodit ennen kuin ottaa ne myyntiin. Rauno Rahkonen uskoo, että kiinteistönvälittäjälle tärkeintä on olla luotettava asiantuntija ja antaa ostajalle vastauksia kysymysten sijaan.

TuplaR LKV:n toimitusjohtajan Rauno Rahkosen mielestä on tärkeää uskaltaa uudistua ja pysyä ajan hermolla. Rahkonen uskoo, että tulevaisuudessa kiinteistönvälittäjien tulee olla yhä taitavampia asiantuntijoita.
TuplaR LKV:n toimitusjohtajan Rauno Rahkosen mielestä on tärkeää uskaltaa uudistua ja pysyä ajan hermolla. Rahkonen uskoo, että tulevaisuudessa kiinteistönvälittäjien tulee olla yhä taitavampia asiantuntijoita.

Raksilassa sijaitsevan TuplaR LKV:n tiloissa on kotoisa tunnelma. TuplaR:n toimitusjohtaja Rauno Rahkonen hakee läheisestä kahvilasta kupin kahvia ja istahtaa sitten pöydän ääreen. Hänellä on uutisia kerrottavanaan.

TuplaR LKV on tiettävästi Suomen ensimmäinen kiinteistönvälitysyritys, joka alkaa tehdä kosteusmittauksen kaikkiin käytettyihin koteihin jo ennen kuin kohde otetaan myyntiin.

”Jokaikinen käytetty koti tarkastetaan, tutkitaan ja kosteusmitataan ennen kuin sitä aletaan myymään. Tarkastuksen tekee objektiivinen taho, mikä antaa luottamuksen niin ostajalle kuin myyjällekin. Samalla yksi inhottava jännityselementti ostoprosessista häviää”, Rahkonen kertoo.

Rahkoselle on tärkeää uudistua ja pysyä ajan hermolla. TuplaR on ottanut haltuun ensimmäisten oululaisten kiinteistönvälitysfirmojen joukossa kaikki asunnonmyynnin nykyaikaiset työkalut, kuten sähköisen asioinnin, virtuaalistailauksen ja virtuaaliesittelyt.

”Minä en usko siihen, että pyörää ei voisi keksiä uudelleen. Jos et voi tehdä asiaa toisin, tee se paremmin. Kiinteistönvälitysala on aika kankeasti uudistunut ja kehittynyt. Tällä alalla pitäisi pystyä luomaan jatkuvasti jotain uutta”, Rahkonen sanoo.

Pitkä kokemus rakennusalalta

Rauno Rahkonen on tehnyt töitä rakentamisen parissa jo pienestä pitäen. Hän kulki kirvesmiehenä toimineen isänsä mukana ja auttoi työmailla, jotta sai kerättyä rahaa kauan toivomiinsa jalkapallokenkiin.

Nuori mies alkoi sukunsa miesten jalanjäljissä kirvesmieheksi ja päätti lukea itsensä lopulta myös rakennustekniikan insinööriksi.

Rahkosen ensimmäinen asunnonmyyntikokemus oli vuosia sitten, kun hän työskenteli erään uudiskohteen rakennustyömaalla. Eräänä iltana pitkäksi venyneen työpäivän loppupuolella Rahkosen esimies tuli kysymään, haluaisiko Rauno tulla mukaan esittelemään kohdetta hänen kaverikseen.

Kuten Rahkosella on tapana, hän vastasi empimättä kyllä. Likaiset raksavaatteet vaihtuivat Opel Astran takapenkiltä löytyneeseen kauluspaitaan ja ensimmäinen esittely oli valmis alkamaan. Se ei jäänyt viimeiseksi kerraksi, vaan pikkuhiljaa Rahkonen alkoi tehdä töitä rakennustyömaan lisäksi myös myyjänä.

Nyt Rahkosella on oma kiinteistönvälitysfirma. TuplaR LKV sai alkunsa kolme vuotta sitten.

”Minua on aina sanottu Tuplaärräksi. Sanoin kavereille saunanlauteilla, että jos joskus perustan yrityksen, sen nimeksi tulee TuplaR. Ja niin siinä kävi”, Rahkonen naurahtaa.

Ovenaukaisijasta asiantuntijaksi

TuplaR LKV:stä löytyy sosiaalisen median kanavista valtavasti palautetta tyytyväisiltä asiakkailta. Facebookissa suositusten keskiarvona on täydet viisi tähteä.

Palautteissa kiitellään asiantuntevaa, sujuvaa ja rentoa asiakaspalvelua, mutta myös sitä, että talot ovat menneet kaupaksi nopeasti ja hyvään hintaan.

Rahkonen itse nostaa TuplaR LKV:n yhdeksi suurimmaksi valttikortiksi sen, että asuntojen myynnissä keskitytään myös pintaa syvemmälle. Kohteen teknisistä tiedoista otetaan selvää ja käytetyt kodit tutkitaan huolellisesti ennen myyntiä.

”Meille on tärkeää myydä niin, että me tiedämme, mitä olemme myymässä”, Rahkonen sanoo.

Rahkosella itsellään on kokemusta epämääräisistä myyntitilanteista ostajan näkökulmasta, kun hän kymmenen vuotta sitten kierteli etsimässä ensimmäistä asuntoaan.

”Myyntitilanne meni niin, että kouraan annettiin esite ja lähtiessä kysyttiin ovella, että tarjoatteko vai ette. Jos kysyi teknisiä tietoja asunnosta, niitä ei saanut eikä kysymyksiin koskaan palattu. Silloin me totesimme kollegoiden kanssa, että tämän voisi tehdä toisinkin. Minun tavoitteenani on, että taloesittelyssä käyneet eivät lähde kotiin kysymysten, vaan vastausten kanssa”, Rahkonen kertoo.

Rahkonen näkee, että rakennusalan tuntemisesta on kiinteistönvälittäjälle valtavasti apua.

”Minä uskon, että ala on muuttumassa pikkuhiljaa siihen suuntaan, että kiinteistönvälittäjältä vaaditaan asiantuntijuutta, kun ennen välittäjä toimi lähinnä ovenaukaisijana. Koti ei myy itse itseään, vaan on alan asiantuntijan tehtävä saada asunto kaupaksi”, Rahkonen sanoo.

”Tämän vuoksi haluamme kehittää omaa palvelukonseptiamme siihen, että pystymme palvelemaan ostajaa ja myyjää asiantuntevammin jo siinä vaiheessa, kun asunnon myyntiä vielä mietitään.”

TuplaR LKV pyrkii vastaamaan asiakkaan toiveisiin, olipa kyse mistä tahansa asunnonmyyntiin tai -ostamiseen liittyvästä asiasta. Tässä apuna toimii myös TuplaR:n laaja yhteistyöverkosto.

”Tärkeintä on palvella asiakas aina loppuun asti. Jos mahdollista talonostajaa häiritsee esimerkiksi tietty tapetti tai seinien väri, meillä on aina ratkaisu ja tekijä kaikkeen. Sitten vain neuvotellaan, halutaanko remontti tehtäväksi ennen vai jälkeen muuttoa.”

Tutustu TuplaR LKV:n koteihin osoitteessa https://tuplar.fi/.

Ota yhteyttä osoitteessa https://tuplar.fi/ota-yhteytta/.