Rat­ti­juop­po­ja jäi po­lii­sin haaviin Tor­nios­sa – törkeän lukemat pu­hal­ta­nut kertoi juo­neen­sa "muu­ta­man lon­ke­ron"

Poliisi otti kiinni rattijuoppoja viikonlopun aikana Torniossa.

Poliisi pysäytti ylinopeutta ajaneen rattijuopon Tornion Kivirannalla perjantaina aamupäivällä. 

Poliisi oli alueella valvomassa liikennenopeuksia, kun vastaan tuli henkilöauto, joka ajoi 109 km/h kahdeksankympin alueella.

Auton kuljettaja oli 41-vuotias torniolainen mies. Hänellä oli poliisin tarkkuusalkometrikokeessa alkoholia 0,72 milligrammaa litrassa uloshengitysilmaa. Kävi myös ilmi, että miehellä ei ollut voimassa olevaa ajo-oikeutta.

Poliisi määräsi miehen väliaikaiseen ajokieltoon. Hänen epäillään syyllistyneen törkeään rattijuopumukseen, ajoneuvon kuljettamiseen oikeudetta ja liikenneturvallisuuden vaarantamiseen.

Toinen Rattijuoppo jäi kiinni Tornion keskustassa lauantain vastaisena yönä aamuviideltä.

Poliisipartio päätti pysäyttää keskustassa ajaneen auton. Kuljettajana ollut 24-vuotias torniolainen mies puhalsi poliisin alkometriin tuloksen 0,81 mg/l.

Kuljettaja kertoi juoneensa ravintolassa muutaman lonkeron ja olleensa matkalla kotiin. Poliisi epäilee miehen syyllistyneen törkeään rattijuopumukseen. Hänet määrättiin väliaikaiseen ajokieltoon.

Korjattu kello 17.57: 41-vuotias mies ei puhaltanut 0,72 promillen lukemia kuten jutussa aluksi luki. Tulos oli 0,72 mg/l. Toisella rattijuopolla tulos oli 0,81 mg/l. Uutisessa oli aluksi tässäkin kohtaa väärä ilmaus.