Tilaajille

Ra­ta­pi­ha voisi tarjota yli­opis­tol­le koko kau­pun­kia yh­dis­tä­vän paikan: "Rata ei vaadi kuin kym­me­nyk­sen ny­kyi­ses­tä aluees­ta", sanoo Oulun kau­pun­gin­ark­ki­teh­ti

Ratapiha voisi tarjota yliopistolle koko kaupunkia integroivan paikan, mutta helpompi olisi sirotella kampukset elävöittämään ympäristöä erikseen.

– Rata ei vaadi kuin kymmenyksen nykyisestä alueesta. Vapautuisi arvokasta keskusta-aluetta parempaan hyötykäyttöön, kaupunginarkkitehti Janne Rajala sanoo. – Minkään kaupungin ei pitäisi olla autoliikenteen varassa, Oulun kaupungin asemakaavapäällikkö Kari Nykänen sanoo. Oulun yliopiston sijoituspaikasta on keskusteltu viime aikoina kiivaasti.
-
Kuva: Ella Jokinen

Yksi vaihtoehto olisi sirotella yliopiston kampukset elävöittämään ympäristöä erikseen.

Oulun yliopiston rehtorin heitto yliopiston siirrosta – joka voisi siis toteutua 20 vuoden perspektiivillä – kiehtoo mieliä jo ennen kuin edes selvitystyöstä on tehty päätöstä.

– Keskustan kehittäminen on valtava projekti ja haaste. Näin ison yksikön lanseeraaminen osaksi keskustaa voisi tehdä paljon hyvää, toteaa tuore kaupunginarkkitehti Janne Rajala.