Ras­kas­ta tap­pio­ta tehneen Club Teat­rian tilanne ko­he­ne­mas­sa – toi­mi­tus­joh­ta­ja: "Tästä vuo­des­ta saadaan jo voi­tol­li­nen"

Club Teatriaa pyörittävän Oulun Tapahtumat Oy:n toiminta on ollut viime vuosina selvästi tappiollista.

Club Teatrialla Oulussa järjestettiin syyskuussa Entisten Nuorten Sävellahja -konsertti.
Club Teatrialla Oulussa järjestettiin syyskuussa Entisten Nuorten Sävellahja -konsertti.
Kuva: Janne Körkkö / arkisto

Club Teatriaa pyörittävän Oulun Tapahtumat Oy:n toiminta on ollut viime vuosina selvästi tappiollista.

Esimerkiksi vuonna 2018 yhtiö teki 588 000 euron liikevaihdolla 426 000 euron tappiot. Yhtiöllä on ollut myös maksuvaikeuksia.

Mistä tappiollinen toiminta ja maksuvaikeudet johtuvat, Oulun Tapahtumat Oy:n toimitusjohtaja Mika Määttä?

– Vuonna 2018 Club Teatrian uusien tilojen rakennuskustannukset nousivat huomattavasti korkeammiksi kuin oli aluksi ajateltu ja budjetoitu. Lisäksi rakennusaikana tehtiin vielä suunnitelmiin parannuksia. Rahoituksen kanssa tuli sitten sen suhteen ongelmia. Emme myöskään saaneet heti alkuun parhaita mahdollisia esiintyjiä.

– Nyt tilanne on se, että olemme saaneet sovittua maksujärjestelyistä. Käynnissä on iso rahoituskierros, joka todennäköisesti jo ensi viikolla kääntyy meille päin positiiviseksi. Se taas mahdollistaa sen, että saamme kustannukset jaettua pitempiaikaisen rahoituksen piiriin ja alamme taas pärjätä.

Etsitäänkö Oulun Tapahtumat Oy:lle rahoituskierroksen myötä siis uusia rahoittajia?

– Lähinnä katsotaan omistajapuolen asiaa, se näyttää nyt hyvältä. Pääsääntöisesti toimintaa rahoittavat yrityksen osakkaat, mutta myös uudet sijoittajat ovat ilmaisseet kiinnostusta.

Miltä viime vuosi näyttää, näkyvätkö remonttikulut yhä tuloksessa?

– Viime vuosi on kokonaisuudessaan heikko, mutta syksy oli jo liiketaloudellisesti kannattava. Se kertoo, että pärjäämme jatkossakin ja voimme laajentaa toimintaa muille paikkakunnille.

– Alkuvuoden isot tappiot johtuvat vielä näistä rakennuskustannuksista. Ne alkavat olla selätettyjä ongelmia, ja pikkuhiljaa saamme myös luottotiedot kuntoon. Tästä vuodesta saadaan jo voitollinen. Onneksi bisnes on kääntynyt kannattavaksi, ja ihmiset tykkäävät käydä Club Teatrialla.

Vaikuttaako taloudellinen tilanne Club Teatrian toimintaan?

– Ei vaikuta millään tavalla. Nyt ollaan menossa niin hyvään suuntaan, että päinvastoin operatiivinen toiminta vain paranee. Meillä on joka osa-alueella osaavat ammattilaiset, ja se heijastuu entisestään myös liiketoimintaan.

– Toivotan kaikki tervetulleeksi meille nauttimaan. Club Teatria voi hyvin ja päivä päivältä vain paremmin.