Rans­kal­le MM-kul­ta miesten ta­kaa-ajos­ta – yl­lät­tä­väl­tä taholta

Seppälä ja Hiidensalo huiskivat ampumapenkalla.

Seppälä ja Hiidensalo huiskivat ampumapenkalla.

Ranska sai ensimmäisen kultamitalinsa Anterselvassa meneillään olevissa ampumahiihdon MM-kisoissa, mutta ei siitä odotetuimmasta suunnasta. Vahvan trikoloriryhmän tuntemattomimpiin kuuluva 24-vuotias Emilien Jacquelin otti kansainvälisen uransa ensimmäisen voiton täydelliseen paikkaan, miesten takaa-ajon maailmanmestarina.

Voitto tuli vieläpä mahdollisimman komealla tavalla. Takaa-ajoon sprintin kuudennelta sijalta startannut Jacquelin ja norjalaishirmu, sprintissä viidenneksi jäänyt Johannes Thingnes Bö lähtivät viimeisen ammunnan jälkeen lopputaistoon aivan rinta rinnan. Vahva hiihtäjä Bö oli kuitenkin yllättäen se, joka taipui loppusuoralla.

–  Tiesin Johanneksen kovuuden. Pysyin hänen kannassaan (ratkaisuvaiheissa), ja kun hän päästi sitten minut ohi, pyrin tekemään kaikkeni lopussa, kisan puhtaasti ampunut Jacquelin totesi.

Uusi mestari sai maalissa lämpimän onnitteluhalauksen ranskalaislegenda Martin Fourcadelta, joka oli kisan neljäs sprinttivoittajan, venäläisen Aleksandr Loginovin perässä.

–  Olen oppinut häneltä niin paljon, Jacquelin kiitteli Fourcadea.

Bö ei vaikuttanut erityisen harmistuneelta, vaikka MM-takaa-ajosta tulikin "vain" hopea jo kolmannen kerran peräkkäin.

–  Aina kun ammut 20 osumaa, kuten Jacquelin nyt, ansaitset mestaruuden, Bö sanoi.

Talvella isäksi tullut Bö kertoi, että ei ota kisoja enää niin vakavasti.

–  Sprintin viitossijakaan ei harmittanut. Haluan vain pitää hauskaa täällä, Bö totesi.

Suomalaisilla ammuntavaikeuksia

Kisan suomalaiset eli Tero Seppälä ja Olli Hiidensalo tyrehtyivät ampumapenkalle: Seppälä (47:s) ampui viisi sakkoa ja Hiidensalo (58:s) seitsemän hutia.

–  Tekeminen tuntui hyvältä, mutta tulos ei vain tule ulos, Seppälä tiivisti.

–  Tämä viikko oli hankala meille (koko joukkueelle), toivotaan toisesta kisaviikosta parempaa. Ja uskotaan siihen.

Kisan voittaja Jacquelin on Seppälän ikätoveri, mutta sen tarkemmin he eivät toisiaan tunne.

–  Sen tiedän, että hän on täällä tosi korkealla hyvä. Taitaa asua Ranskassa korkealla, ja viime ja toissa vuonna veti maailmancupissa täällä hyvin. Yleensä maailmancupissa 40:n sijoilla, mutta täällä top-kympissä. Saanut harjoitella Ranskan kovassa porukassa, ja se alkaa näkyä, Seppälä arvioi päivän sankaria.