Ranska löi Suomen EM-len­to­pal­lon nel­jän­nes­vä­li­eris­sä – pää­val­men­ta­ja Banks: "Nyt päti vah­vem­man laki, meillä ei ollut vas­taus­ta"

Suomen miesten lentopallomaajoukkueen EM-turnaus on päättynyt neljännesvälierissä tappioon Ranskalle.

Ranska päihitti Suomen EM-neljännesvälierässä lukemin 3–0.
Ranska päihitti Suomen EM-neljännesvälierässä lukemin 3–0.
Kuva: CEV

Mestarisuosikkeihin lukeutuva Ranska päätti Suomen miesten lentopallojoukkueen EM-turnauksen neljännesvälieriin. Ranska oli kotikentällään Nantesissa parempi 3–0 (25–16, 25–23, 25–21).

Suomi johti toista erää parhaimmillaan neljällä pisteellä ja haastoi tosissaan, mutta erä kääntyi Ranskalle pääasiassa nopeiden hyökkäysten ja Suomen virheiden myötä.

Suomen päävalmentaja Joel Banks näki, ettei joukkue hävinnyt huonolle.

–  Joskus tappio ei ole niin paha asia. He pelasivat todella hyvin. Nyt päti vahvemman laki, meillä ei ollut vastausta. Joskus vastaan tulee yksinkertaisesti parempi joukkue, Banks tuumi Ylen tv-haastattelussa.

Suomi voitti turnauksessa kaksi ottelua, joista jälkimmäinen tuli Turkista ja avasi väylän pudotuspeleihin. Banksia harmitti lähinnä käsistä livennyt voitto Valko-Venäjästä.

Ranska aloitti äänekkään kotiyleisönsä edessä terävästi. Suomen kolme ensi pistettä tulivat ranskalaisten virheistä.

Ranska johti alta kymmenen minuutin 10–3, eivätkä suomalaisten hyökkäykset tahtoneet millään upota Ranskan kenttään.

Neljäs ottelupallo ratkaisi

Suomi sinnitteli muutamalla onnistumisella neljän pisteen päähän. Ngapethin 20–14-läväytyksen jälkeen Banks otti aikalisän. Suomen seuraava hyökkäys tyssäsi Ranskan torjuntaan, ja kotijoukkueen erävoitto häämötti. Se varmistui, kun hakkuri Le Goffin lyönti kimposi suomalaistorjunnasta ulos.

Toisessa erässä Suomen johto kasvoi pariin otteeseen neljään pisteeseen, mutta Ranska hivuttautui hiljakseen tuntumaan ja tasoihin 18–18.

Erä eteni vuorovedoin tilanteeseen 22–22. Kevin Tillie löi Ranskalle pisteen ja Suomen torjunta lahjoitti toisen. Siirilä kavensi, mutta toisen eräpallon Stephen Boyer löi Suomen kenttään.

–  Syöttö-vastaanotto petti. Sama oli ensimmäisen erän alussa, Antti Siltala tuumi erän karkaamisen syyksi.

Suomi otti ensi pisteet myös kolmanteen erään, mutta Ranska pääsi rinnalle osin suomalaisvirheillä.

Ranskan nopeat hyökkäykset olivat läpi ottelun Suomelle vaikeita. Tillie löi Ranskan 13–12-johtoon ja jatkoi torjumalla Sivulan hyökkäyksen.

Ngapeth löi Ranskan 19–17-johtoon torjunnan kautta. Ranska hankki kuusi ottelupalloa, joista neljäs tuotti tulosta.

Juttua päivitetty kauttaaltaan kello 22.25.