Myrsky: Puita kaatui ih­mis­ten päälle Oulussa

JUURI NYT: Raju uk­kos­kuu­ro pyyh­käi­si Oulun yli – kes­kus­tas­sa kadut tul­vi­vat ja puut kat­kei­li­vat, katso kuvat

Ran­ne­vam­mas­ta kär­si­nyt Jiri Tlusty jättää Kärpät – sal­dok­si jäi yksi maali ja neljä syöttöä

Tshekkihyökkääjä Jiri Tlustyn visiitti Kärpissä jää 14 liigaottelun mittaiseksi. Tlusty ja oululaisseura purkivat pelaajan sopimuksen sunnuntaina.

Jiri Tlusty
Jiri Tlusty
Kuva: Teija Soini

Tshekkihyökkääjä Jiri Tlustyn visiitti Kärpissä jää 14 liigaottelun mittaiseksi. Tlusty ja oululaisseura purkivat pelaajan sopimuksen sunnuntaina.

Urallaan 450 NHL-ottelua pelannut Tlusty liittyi Kärppien vahvuuteen lokakuun viimeisenä päivänä, kun hän ei ollut läpäissyt rannevammansa takia NHL-seura Colorado Avalanchen lääkärintarkastusta.

Tlusty pelasi Kärpissä kaikki ottelut puolentoista kuukauden aikana, mutta miehen esitykset jäivät vaisuiksi.

Joukkueen ykkösketjun laidassa paljon vastuuta saanut hyökkääjä summasi lopulta maalintekitekijälle vaatimattomat tehopisteet 1+4=5.

Kärppien pukuhuoneen sisältä kantautuneiden tietojen mukaan Tlustyn käsi ei ole täydessä pelikunnossa. Hän on pystynyt pelaamaan, mutta otteluiden jälkeen mies on ollut aina kovien kipujen kourissa.

Aloite sopimuksen purkamiseen tuli lopulta pelaajalta itseltään. Joukkuekavereiden keskuudessa äärimmäisen pidetty Tlusty ei kokenut voivansa pelata normaalilla tasollaan eikä auttaa Kärppiä toivomallaan tavalla.

28-vuotias Tlusty harkitsee tällä hetkellä koko pelaajauransa lopettamista ja rahakkaan vakuutustaistelun aloittamista Pohjois-Amerikassa.

Kärpille ei aiheudu Tlustyn sopimuksen purkamisesta lisäkuluja, sillä pelaajan sopimus piti sisällään koeajan, joka ulottui joulukuun puoliväliin asti.

Kärppien urheilutoimenjohtaja Harri Ahon mukaan käsi ei kestänyt rasitusta.

– Saamansa rannevamman vuoksi Jiří ei kykene jatkamaan pelaajauraansa – ainakaan nykytilanteessa. Hän on hyvä pelaaja ja on erittäin pidetty henkilö pukukopissa, mutta valitettavasti käsi ei kestänyt tällä hetkellä pelaamisen ja harjoittelun tuomaa rasitusta. Haluan toivottaa koko kärppäorganisaation puolesta Jiřílle hyvää jatkoa tulevaan.

Loukkaantumisten ja sairastapausten vuoksi pelaajia sairastuvalle menettänyt Kärpät sai viikon alkajaisiksi myös hyviä uutisia, sillä hyökkääjät John Albert, Jesse Koskenkorva ja Tuomas Vartiainen palaavat joukkueen kokoonpanoon.