Raju palo tuhosi Pal­las-ho­tel­lin keit­tiön

Hotelli Pallaksen keittiö tuhoitui täysin eilen torstaina sattuneessa tulipalossa. Muoniossa sijaitsevan hotellin asiakkaat ja henkilökunta poistuivat paikalta ja tulipaloa sammuttamassa oli 17 yksikköä lähiseudun pelastuslaitoksilta. Pelastuslaitos sai hälyytyksen kello 17.53. Pitkien etäisyyksien vuoksi palon sammuttaminen aloitetettiin puolen tunnin kuluttua hälytyksestä.

Hotelli Pallaksen keittiö tuhoitui täysin rajussa tulipalossa eilen torstaina.
Hotelli Pallaksen keittiö tuhoitui täysin rajussa tulipalossa eilen torstaina.

Rasvakeittimestä syttynyt tulipalo tuhosi täysin Pallas-hotellin keittiön torstai-iltana. Uhkaava palo saatiin rajattua päärakennuksen takana sijaitsevaan keittiösiipeen, eikä se päässyt leviämään itse hotelliin.

Hotellissa oli palon syttymishetkellä henkilökunta ja sinne torstaina majoittunut nelihenkinen perhe, sillä hotellia oltiin vasta avaamassa viikonloppuna käynnistyvään kevätsesonkiin. Kaikki poistuivat hotellista nopeasti, kun kitkerä savu alkoi levitä aulaan.

Muonion palopäällikön Pekka Väliheikin mukaan tilanne oli uhkaava. "Palossa oli ainekset hyvinkin merkittävään vahinkoon. Hotelli on nyt varmasti kiinni pitkään, koska keittiö on täysin tuhoutunut", Väliheikki kertoo.

Palo saatiin hallintaan muutamassa tunnissa. Paloa oli sammuttamassa 12 yksikköä muun muassa Muoniosta, Kittilästä ja Enontekiöltä. Palokunta sai hälytyksen paikalle kello 17.35.

Yksiköiden saapuessa paikalle kello 18 jälkeen keittiö oli tulessa ja palo oli levinnyt myös keittiön ullakkotiloihin. Palo ei levinnyt ulospäin näkyviksi liekeiksi, mutta siitä syntyi runsaasti savua.

Hotelliin on tulossa lisää asiakkaita perjantaina. Hissi ja rinteet oli tarkoitus avata normaalin aikataulun mukaisesti ensi viikolla alkavaan hiihtolomakauteen. Palon takia hotelli joutuu perumaan asiakkaidensa tulon useilta viikoilta ja pahimmassa tapauksessa koko keväältä.

Lue lisää perjantain Kalevasta.