Ra­ja­var­tio­lai­tok­sen uudeksi pääl­li­kök­si esi­te­tään Pasi Kos­ta­mo­vaa­raa – nimitys tar­koi­tus tehdä per­jan­tai­na

Rajavartiolaitoksen päällikön virka tuli avoimeksi viran edellisen haltijan, kenraaliluutnantti Ilkka Laitisen jäätyä työkyvyttömyyseläkkeelle.

Valtioneuvosto esittää, että tasavallan presidentti nimittäisi Rajavartiolaitoksen apulaispäällikkö, kenraalimajuri Pasi Kostamovaaran Rajavartiolaitoksen päällikön virkaan. Esitys tehtiin torstaina valtioneuvoston yleiskokouksessa. 

Samalla esitettiin, että Rajavartiolaitoksen apulaispäälliköksi nimitettäisiin Rajavartiolaitoksen esikunnan raja- ja meriosaston osastopäällikkö, kontra-amiraali Markku Hassinen

Tasavallan presidentin on tarkoitus nimittää Kostamovaara ja Hassinen virkaansa perjantaina 20.syyskuuta. Molemmat virat ovat määräaikaisia ja alkavat 1. lokakuuta päättyen vuoden 2024 lopussa. 

Kenraalimajuri Kostamovaara on palvellut Rajavartiolaitoksessa vuodesta 1986 lähtien. Hän on työskennellyt muun muassa Suomen pysyvän EU-edustuston rajaturvallisuusasiantuntijana, Kaakkois-Suomen rajavartioston komentajana, Rajavartiolaitoksen esikunnassa raja- ja meriosaston sekä henkilöstöosaston osastopäällikkönä. 

Kontra-amiraali Hassinen on ollut Rajavartiolaitoksen palveluksessa vuodesta 1987 saakka. Hän on toiminut muun muassa Suomen pysyvän EU-edustuston rajaturvallisuusasiantuntijana, Suomenlahden merivartioston komentajana ja Rajavartiolaitoksen esikunnan henkilöstöosaston osastopäällikkönä. 

Rajavartiolaitoksen päällikön virka tuli avoimeksi viran edellisen haltijan, kenraaliluutnantti Ilkka Laitisen jäätyä työkyvyttömyyseläkkeelle.