Ra­ja­kau­pun­kien jää­pal­lo-pii­reis­sä kuohuu

Kaksi vuotta sitten perustettu jääpalloseura Eurocity Bandy järjesti keskiviikkona juhlavan tiedotustilaisuuden Haaparannan kaupungintalolla.

Jääpallo

Kaksi vuotta sitten perustettu jääpalloseura Eurocity Bandy järjesti keskiviikkona juhlavan tiedotustilaisuuden Haaparannan kaupungintalolla.

Myös itse tilaisuuden aihe oli yhtä mairea: haaparantalaisseura kantaa jatkossa nimeä HaparandaTornio Bandy ja tähtää kovilla satsauksilla Ruotsin jääpallon kovatasoiseen eliittiryhmään.

"Tarkoituksemme on rakentaa yhdessä Tornion Palloveikkojen kanssa ainutlaatuinen rajajoukkue, joka pelaa ja menestyy Ruotsin pääsarjassa", uuden seuran hallituksen jäsen Sune Nilsson tiivisti.

"Vielä ensi kaudella ToPV panostaa täysillä Suomen pääsarjaan, mutta sitten sen parhaat pelaajat siirtyvät pelaamaan meille. ToPV:sta tulee puolestaan niin sanottu kehitysseura, jossa pelaavat ne, jotka eivät mahdu pelaamaan täällä. Farmiseuramme pystyy taistelemaan Suomessa ehkä sijoista 6--8", tällä hetkellä Ruotsin ykkösdivisioonassa pelaavan seuran puuhamies jatkoi.

HaparandaTornion Bandyn esittelytilaisuudessa ei muutenkaan liikoja kainosteltu. Seuran suunnitelmiin kuuluu muun muassa rakentaa Haaparantaan lähivuosien aikana jääpalloiluun tarkoitettu sisähalli.

Hiukan eriskummalliseen valoon tilaisuuden annin pisti kuitenkin se, ettei paikalla ollut yhtään ToPV:n edustajaa.

Puhelimella tavoitetut ToPV:n johtoportaan miehet suhtautuivat koko tilaisuuteen pelkästään olankohautuksella ja naurunpurkauksella.

"Vai niin ne meinasivat. Ei tuossa ole kyllä mukana yhtään totuusperää. Me panostamme jatkossakin täysillä Suomen liigaan", ToPV:n joukkueenjohtaja Markku Taramaa tuhahti epäuskoisena.

Myös torniolaisseuran puheenjohtaja Veijo Mustajärvi oli Taramaan kanssa samoilla linjoilla.

"Satsaamme jatkossa omaan toimintaamme entistäkin lujemmin. Meillä on ihan riittävästi haastetta Suomen liigassa sekä euro- ja maailmancupissa. Tästä uudesta seurasta olemme periaatteessa täysin ulkona taloudellisesti ja muutenkin."

Mustajärvellä, joka on sattumoisin merkattu myös uuden HaaparandaTornio Bandyn hallituksen jäseneksi, ei ollut muutenkaan järin hyvää sanottavaa haaparantalaisten toiminnasta jääpalloympyröissä.

"Olemme olleet seuran apuna ja vuokranneet heille pelaajiamme kahden kauden ajan. Sovituista vuokrasummista emme ole kuitenkaan saaneet latin latia."

"ToPV on 70 vuotta vanha seura, joka tulee myös jatkossa varmuudella tekemään kiusaa oululaisille jääpallojoukkueille", Mustajärvi lopetti.