Kolumni: Mikä siinä yli­opis­ton muu­tos­sa olisi niin ka­ma­laa?

Aluevaalit: Etsi Kalevan alue­vaa­li­ko­nees­ta sopiva ehdokas

Ra­dio­ase­ma Q ja Ra­dio­ank­ku­ri Is­kel­mä-ket­juun

Oulu Radioasemat Q Oulussa ja Radioankkuri Kemissä liittyvät kumppanuussopimuksella Iskelmä-ketjuun.

Oulu Radioasemat Q Oulussa ja Radioankkuri Kemissä liittyvät kumppanuussopimuksella Iskelmä-ketjuun. Molemmat radiot omistaa Kaimax Media Oy tytäryhtiöidensä kautta. Iskelmä-ketjun takana on SBS Finland Oy, joka omistaa maassa useita paikallisradioita, muun muassa oululaisen Radio Megan. SBS Finland on puolestaan osa laajaa kansainvälistä mediakonsernia.

Iskelmä-ketjuun liittymiseen ei sisälly minkäänlaisia omistusjärjestelyjä vaan molemmat radioasemat jatkavat entisessä omistuksessa, toimitusjohtaja Markku Niemitalo Kaimax Media Oy:stä kertoo.

Sen sijaan molempien asemien nimet lakkaavat Niemitalon mukaan olemasta. Q muuttuu Iskelmä Ouluksi ja Radioankkuri Iskelmä Ankkuriksi. Molempien lähetystaajuudet pysyvät ennallaan.

Radioasemien henkilöstömäärien Niemitalo arvelee pysyvän jotakuinkin entisellään, mutta työntekijöiden toimenkuvat voivat osin vaihtua.

Kuuluvin muutos radioiden toiminnassa on juonnettujen ohjelma-aikojen lisääntyminen. Niemitalon mukaan ohjelmisto koostuu musiikin lisäksi artistihaastatteluista, erilaisista kilpailuista, valtakunnallisista ja paikallisista jutuista sekä uutisista. Paikallisuuskaan ei katoa vaan Niemitalo lupaa kuulijoille jatkossakin myös omalta kuuluvuusalueelta tehtyjä juttuja ja uutisia.

"Radioiden pääasiallinen kohderyhmä ovat yli 35-vuotiaat tavalliset suomalaiset aikuiset", Niemitalo määrittää.

Kumppanuus SBS Finlandin kanssa näkyy myös yhteistyönä Radio Megan kanssa markkinoinnissa ja myynnissä.

"Radio Mega ja Iskelmä Oulu yhdistävät myynti- ja markkinointitoimintansa yhdeksi kokonaisuudeksi", Niemitalo toteaa.

Niemitalo uskoo tehtyjen toimenpiteiden selkiyttävän paikallisradiotoimintaa.

"Ala on ollut murrostilassa kun mukana on paljon valtakunnallisia ja paikallisia toimijoita. Myös markkinat ovat olleet pirstoutuneet. Kumppanuus tekee radioista taas paikallisesti vahvoja toimijoita."

Niemitalo laskee Iskelmä Oulun ja Radio Megan yhteistyön tavoittavan Oulun seudulla 100 000 kuulijaa.