MM-kisat: Suvi Aherto on pais­ki­nut kaksi ja puoli vuotta hommia ko­ti­ki­so­jen on­nis­tu­mi­sen eteen

Koronarokotukset: Oulun kau­pun­ki tarjoaa nel­jät­tä ko­ro­na­ro­ko­tet­ta ilman ajan­va­raus­ta

Mainos: Juuret kas­va­vat tie­dos­ta. Tutustu Ka­le­vaan 1kk 1 €. Tilaa tästä.

Raahen kirkon alt­ta­ri­tau­lu lähtee Van­taal­le

Taiteilijaprofessori Eero Järnefeltin maalaama Raahen kirkon alttaritaulu irrotettiin torstaiaamuna kirkon seinältä. Torstaipäivän aikana noin 22 neliömetrin kokoinen maalaus pakataan kuljetuslaatikkoon, joka nostetaan perjantaiaamuna ikkunan kautta ulos kirkosta.

Taiteilijaprofessori Eero Järnefeltin maalaama Raahen kirkon alttaritaulu irrotettiin torstaiaamuna kirkon seinältä.
Taiteilijaprofessori Eero Järnefeltin maalaama Raahen kirkon alttaritaulu irrotettiin torstaiaamuna kirkon seinältä.

Taiteilijaprofessori Eero Järnefeltin maalaama Raahen kirkon alttaritaulu irrotettiin torstaiaamuna kirkon seinältä. Torstaipäivän aikana noin 22 neliömetrin kokoinen maalaus pakataan kuljetuslaatikkoon, joka nostetaan perjantaiaamuna ikkunan kautta ulos kirkosta. Perjantaina alttaritaulu kuljetetaan Vantaalle konservoitavaksi.

"Tämä on ensimmäinen kerta, kun taulu irrotetaan seinästä sitten vuoden 1926, jolloin se on siihen asetettu. Vielä keskiviikkona taulun kiinnitysmekanismikin oli vähän arvailujen varassa", Raahen seurakunnan talousjohtaja Heikki Ilkko toteaa.

Alttaritaulun irrotuksesta, kuljetuksesta ja restauroinnista vastaa John Nurminen Prima Oy.

"Taulun kuljetus on haasteellinen tehtävä, koska se on niin suuri maalaus. Noin 3,7 metriä leveä ja 5,4 metriä korkea taulu vaatii maantiellä erikoiskuljetuksen. Viemme taulun lasinkuljetusautolla Vantaalle, missä se viipyy ensi kesään saakka", johtava konservaattori Hannele Heporauta kertoo.

Lue lisää perjantain Kalevasta!