Sirkus: Kahden lapsen äiti sai syk­syl­lä puhelun ja päätti karata sir­kuk­sen matkaan

Oulu: Ro­tuaa­rin palloa vaivaa mys­ti­nen vika, jota sel­vi­te­tään edel­leen

Luitko jo tämän: Suun­nis­tus­ki­sa sai uuden kään­teen, kun Mu­hok­sen met­säs­tä löytyi Kel­los­ta ka­don­nut nainen

Mainos: Tilaa tästä Kaleva Digi 13,90 €/kk

Putin antoi läh­tö­pas­sit 755 ame­rik­ka­lais­dip­lo­maa­til­le

Venäjän presidentin Vladimir Putinin mukaan 755:n Yhdysvaltain diplomaatin on lähdettävä Venäjältä.

Vladimir Putinin mukaan 755 Yhdysvaltain diplomaatin on lähdettävä Venäjältä.
Vladimir Putinin mukaan 755 Yhdysvaltain diplomaatin on lähdettävä Venäjältä.
Kuva: MAXIM SHIPENKOV

Venäjän presidentin Vladimir Putinin mukaan 755:n Yhdysvaltain diplomaatin on lähdettävä Venäjältä. Putin kertoi asiasta Rossija 24 -televisiokanavan haastattelussa.

Päätös on vastaus Yhdysvaltain uusille pakotteille, jotka USA:n kongressi hyväksyi tällä viikolla ja jotka presidentti Donald Trump aikoo hyväksyä.

Venäjä ilmoitti jo perjantaina vaativansa Yhdysvaltoja karsimaan diplomaattiensa määrää Venäjällä 455:een, eli samaan määrään joka venäläisdiplomaatteja on Yhdysvalloissa.

Putinin mukaan Yhdysvaltain suurlähetystössä ja konsulaateissa työskentelee yli tuhat ihmistä. Presidentti sanoi, että 755 ihmisen on lopetettava toimintansa Venäjällä.

Putin sanoi myös, että käännettä parempaan Venäjän ja Yhdysvaltain suhteissa ei ole odotettavissa lähiaikoina.

– Olemme odottaneet tarpeeksi pitkään, toivoen että tilanne ehkä muuttuisi paremmaksi. Mutta näyttää siltä että vaikka se muuttuisikin, se ei tapahdu kovin pian, Putin sanoi.

Venäjä oli toivonut, että suhteet Yhdysvaltoihin paranisivat Trumpin noustua valtaan. Joulukuussa Putin ei reagoinut presidentti Barack Obaman asettamiin pakotteisiin, vaan sanoi odottavansa Trumpin valtakautta.

Kongressin tällä viikolla hyväksymä lakipaketti kuitenkin rajoittaa Trumpin mahdollisuuksia lieventää pakotteita Venäjää kohtaan. Kongressi haluaa uusilla pakotteilla rankaista Venäjää väitetystä sekaantumisesta Yhdysvaltain vaaleihin.