Puo­lus­tus­voi­mien kuor­ma-au­to py­säh­tyi tyk­ki­la­ve­tin alettua savuta Suo­mus­sal­mel­la – kaksi takaa tul­lut­ta kolaroi sumassa

Pohjoisen suunnasta saapunut Puolustusvoimien kuorma-auto oli pysähtynyt, koska sen tykkilavetin renkaista tai jarruista oli alkanut tulla savua.

Kaksi varusmiestä loukkaantui lievästi, kun Puolustusvoimien kolme kuorma-autoa kolaroi Viitostiellä Suomussalmella keskiviikkona ennen puoltapäivää.

Joukko-osaston jälkiosa joutui pysähtymään yllättäen sen jälkeen, kun yhden ajokin tykkilavetin renkaista tai jarruista oli alkanut tulla savua.

Useimmilta osaston autoista pysähtyminen onnistui, mutta häntäpäässä ajanut ajokki törmäsi edellä ajaneen auton vetämään tykkiin. Lisäksi kolariin joutui näistä seuraavana ajanut auto, kertoi Kainuun prikaatin tiedottaja Satu Hujanen.

Ensihoito tarkasti lievästi loukkaantuneet, mutta heitä ei ollut tarvis kuljettaa sairaalahoitoon, kertoi päivystävä palomestari. Hänen mukaansa onnettomuudessa oli osallisina kaikkiaan yhdeksän ihmistä.

Viranomaiset ohjasivat turman jälkeen liikennettä turmapaikalla, joka sijaitsee noin 15 kilometriä Suomussalmelta Kuusamon suuntaan. Liikenne saatiin palautettua tieosuudella normaaliksi kello yhdeksän aikaan keskiviikkoiltana.

Hujasen mukaan kolarit Puolustusvoimien moottorimarsseilla ovat harvinaisia.

Juttua muokattu kello 14.06 ja 22.33: tarkennettu yksityiskohtia. Tilanne ohi.