Koti: Ou­lu­lai­set Mat­lee­na ja Jori Haa­pa­lai­nen ra­ken­si­vat unel­mien­sa kodin lu­moa­viin mai­se­miin Jää­lin­jär­ven ran­nal­le

Päätoimittajan kolumni: Kou­lu­jen le­vot­to­muus kertoo siitä, että ai­kui­set eivät ole kan­ta­neet vas­tuu­taan

Luitko jo tämän: Sä­de­sie­ni lymysi Oulun po­lii­si­ta­los­sa, po­lii­sin yk­si­näi­nen tais­te­lu päättyi äl­lis­tyt­tä­vään voit­toon kor­keim­mas­sa oi­keu­des­sa

Puo­lus­tus­voi­mat jousti yk­sin­huol­ta­ja­isän ta­pauk­ses­sa

Puolustusvoimat on joustanut asepalvelukseen määrätyn kahden lapsen yksinhuoltajaisän tapauksessa.

Puolustusvoimat on joustanut asepalvelukseen määrätyn kahden lapsen yksinhuoltajaisän tapauksessa. Espoolainen tietokoneasentaja Janne Lehtinen, 28, joutuu armeijaan, mutta pääsee öiksi kotiin hoitamaan lapsiaan.

Lehtinen on iltoja kiinni vain muutaman kerran alokasaikanaan, jonka hän suorittaa Santahaminassa Helsingissä. Alokasajan jälkeen Lehtinen siirtyy Espoon Kiloon, missä komennuspaikka on puolustusvoimien tietotekniikkalaitos. Siellä hänen ei tarvitse viettää öitä.

Helsingin sotilasläänin esikunta määräsi vuosi sitten Lehtisen astumaan palvelukseen Kaartin jääkärirykmenttiin 9. heinäkuuta tänä vuonna. Määräys uhkasi erottaa Lehtisen 9-vuotiaan tyttären ja 8-vuotiaan pojan isästään kuuden kuukauden asepalveluksen ajaksi.

Lehtisen mukaan lapset olisi pahimmassa tapauksessa täytynyt jättää laitoshoitoon.

Syntyneeseen sopuratkaisuun Lehtinen on tyytyväinen. Vielä viime syksynä henki oli hänen mukaansa se, että joustoa ei heru. Nyt tarvittava lastenhoito järjestyy sukulaisten ja tuttavien voimin.

"Luulen, että julkisuus edesauttoi asiaa. Olisihan se näyttänyt pahalta, jos esimerkiksi huippu-urheilijoille joustoa löytyy, mutta kahden lapsen takia ei", Lehtinen sanoo.