Oulun torihotelli: To­ri­ho­tel­lin kon­kurs­si seisoo yhä pai­kal­laan

Kulttuuri: Lau­la­ja-lau­lun­te­ki­jä Jussi Ha­ku­li­nen on kuollut

Puo­lus­tus­mi­nis­te­ri Kaik­ko­nen: Suo­ma­lais­jou­kot olivat Ka­bu­lis­sa pom­mi-is­kun aikaan

Räjähdykset eivät muuttaneet joukkojen vetämisen aikataulua, vaan siitä oli sovittu jo aikaisemmin.

Helsinki
Puolustusministeri Antti Kaikkonen (kesk.). Arkistokuva.
Puolustusministeri Antti Kaikkonen (kesk.). Arkistokuva.

Puolustusministeri Antti Kaikkosen (kesk.) mukaan suomalaisjoukot olivat Kabulissa torstaisten pommi-iskujen aikaan, mutta eivät olleet iskujen välittömässä läheisyydessä.

Kaikkosen mukaan iskut eivät muuttaneet joukkojen vetämisen aikataulua, vaan siitä oli sovittu jo aikaisemmin. Puolustusministerin mukaan Yhdysvallat tarvitsee kenttää omiin evakuointeihinsa tulevina päivinä. Lisäksi vaara kentällä on lisääntynyt, ja ihmisiä on vaikeaa saada kentälle evakuoitaviksi.

Ulkoministeri Pekka Haaviston (vihr.) mukaan Afganistanista Suomeen evakuoitujen lukumäärä on tarkentunut 330 henkilöön.

Haavisto sanoi tiedotustilaisuudessa, että Suomeen saatiin evakuoitua kymmenen päivän aikana 250 Suomen kansalaista, pysyvän oleskeluluvan haltijaa ja Suomen lähetystössä työskennellyttä mukaan lukien näiden perheet.

Myös kaikki valtioneuvoston 13.8. tekemän päätöksen mukaiset EU-delegaation ja Nato-operaation Suomen kiintiöön kuuluvat henkilöt on saatu evakuoitua, yhteensä 80 henkilöä.

Haavisto sanoo, että kaikkia evakuointipäätösten piirissä olevia ei vielä saatu turvaan Afganistanista, jossa on kymmeniä Suomen kansalaisia.