Puo­lus­ta­ja­jä­tin mai­la­vei­vi vä­läh­ti: Ha­kan­pään näytös Ha­ka­met­sän illassa – Kärpät pöl­lyt­ti Il­vek­sen

Jani Hakanpään nousu peruspuurtajien joukosta jääkiekkoliigan tähtipelaajaksi on yksi Kärppien lähihistorian hienoimmista kehitystarinoista.

Näin se käy. Kärppien Jani Hakanpää veivasi yhden alkuvuoden upeimmista osumista Ilves-puolustaja Jarkko Parikan jalkojen välistä. Maalivahti Antti Lehtonen voi vain ihastella Hakanpään tempun nopeutta.
Näin se käy. Kärppien Jani Hakanpää veivasi yhden alkuvuoden upeimmista osumista Ilves-puolustaja Jarkko Parikan jalkojen välistä. Maalivahti Antti Lehtonen voi vain ihastella Hakanpään tempun nopeutta.
Kuva: Eriika Ahopelto

Jani Hakanpään nousu peruspuurtajien joukosta jääkiekkoliigan tähtipelaajaksi on yksi Kärppien lähihistorian hienoimmista kehitystarinoista. Takavuosina Hakanpää profiloitui puolustajana, joka keskittyi lähinnä oman maalin varjeluun ja helpon avaussyötön antamiseen.

Päävalmentaja Mikko Mannerin opastuksella Hakanpää on kaivanut pelaamiseensa uuden ulottuvuuden, jota pelikaverit ja katsojat saivat torstai-iltana Tampereella jälleen kerran ihastella.

Takalinjojen 195-senttinen johtohahmo näytti kahdella avauserän ylivoimamaalillaan suunnan, kun Kärpät pöllytti Ilveksen 1–4.

Jani Hakanpää lyö ylivoimamaalilla Kärpät johtoon.
Video: Telia

0–1-osuman Hakanpää ohjasi maalin edestä. 0–3-maalia edeltänyt tapahtumaketju oli jääkiekkotaidetta kauneimmillaan: Hakanpää sai kiekon maalin kulmalle ja veivasi sen kaikkien hämmästykseksi verkkoon Ilves-puolustaja Jarkko Parikan jalkojen välistä jonglöörin taidokkuudella ja nopeudella.

Hakanpäätä, 26, ei ole aiemmin tunnettu jääkenttien herkkäkätisimpänä kiekonkäsittelijänä, mutta nyt puolustaja esitteli tempun, jota kelataan koosteissa vielä monta kertaa.

Hakanpään onnistumisten välissä Jasper Lindsten (1+1) ehti iskeä vastahyökkäyksestä Kärppien 0–2-maalin.

Kärppien Jasper Lindsten iskee alivoimamaalillaan Kärpät 0-2-johtoon.
Video: Telia

Kolmen maalin kimaran jälkeen ilta oli käytännössä paketissa. Ilves sai pientä toivoa Eemeli Suomen toisen erän 1–3-kavennuksesta, mutta Kärpät piti pään kylmänä isäntien hetkittäisten pyöritysten aikana, eikä päästänyt Ilvestä enää iskuetäisyydelle.

1–4-lukemat sinetöi ottelun lopussa tyhjään Ilves-maaliin Ville Leskinen, joka keräsi ottelussa kolme tehopistettä (1+2). Leskinen nousi Liigan pistepörssissä jo toiseksi (19+19=38). Leskisen edellä on vielä HPK:n Teemu Turunen (17+24=41).

Jani Hakanpää venyttää Kärpät 0-3-johtoon Tampereella.
Video: Telia

Ennen torstain ottelua Kärpät oli hävinnyt viidestä edellisestä vieraspelistään neljä. Ilvestä vastaan esitys oli totutun tehokas ja tyly.

Kärppien seuraava ottelu on lauantaina koti-Raksilassa, jonne saapuu vieraaksi Ässät.