Puo­lueet ni­me­si­vät eh­dok­kaan­sa tie­dus­te­lu­val­von­ta­va­lio­kun­nan jä­se­nik­si – lis­tal­la on 13 kan­san­edus­ta­jan nimet

Eduskuntaryhmät ovat esittäneet puolueidensa ehdokkaat tiedusteluvalvontavaliokunnan jäseniksi.

Kansanedustaja Mika Kari (sd.) on yksi vahva ehdokas eduskunnan tiedusteluvalvontavaliokunnan puheenjohtajaksi.
Kansanedustaja Mika Kari (sd.) on yksi vahva ehdokas eduskunnan tiedusteluvalvontavaliokunnan puheenjohtajaksi.
Kuva: Silja Viitala

Eduskuntaryhmät ovat esittäneet puolueidensa ehdokkaat tiedusteluvalvontavaliokunnan jäseniksi. Eduskunta päättää lopullisesti valiokunnan kokoonpanosta täysitunnossaan huomenna keskiviikkona.

Eduskuntapuolueet ovat hetki sitten jättäneen eduskunnan keskuskansliaan ehdokaslistansa, joiden mukaan tiedusteluvalvontavaliokunnan jäsenet valitaan.

Valiokunnan jäsenten nimet vahvistuvat nuijan kopautuksella huomenna, kun valiokunnan jäsenistä äänestetään eduskunnan täysistunnossa.

Sdp ehdottaa puolueesta tiedusteluvalvontavaliokunnan jäseniksi Mika Karia ja Tarja Filatovia sekä varajäseneksi Antti Lindtmania.

Rkp ehdotus valiokunnan jäseneksi on Veronica Rehn-Kivi, vihreiden Heli Järvinen, vasemmistoliiton Markus Mustajärvi ja kd:n Päivi Räsänen.

Keskusta ehdottaa valiokunnan varsinaiseksi jäseneksi Antti Kurvista ja varajäseneksi Hanna-Leena Mattilaa.

Perussuomalaiset ehdottaa tiedosteluvalvontavaliokuntaan Riikka Slunga-Poutsaloa ja Mari Rantasta, kokoomus puolestaan Sofia Vikmania ja Pauli Kiurua.

Tiedusteluvalvontavaliokunnan tehtävänä on toimia siviili- ja sotilastiedustelutoiminnan parlamentaarisena valvojana.

Valiokunta toimii lisäksi suojelupoliisin muun toiminnan parlamentaarisena valvojana ja osallistuu myös tiedusteluvalvontavaltuutetun nimittämiseen.