Punkton Petra Sil­ven­noi­nen on Oulun vuoden yk­sin­yrit­tä­jä – mukana Oulun imagoa nos­tat­ta­vis­sa hank­keis­sa

Oulun Yrittäjien vuoden yksinyrittäjä 2019 on Petra Silvennoinen. Hän tekee työtä markkinoinnin ja viestinnän ammattilaisena Punkto-nimisessä yrityksessään.

-

Oulun Yrittäjien vuoden yksinyrittäjä 2019 on Petra Silvennoinen. Hän tekee työtä markkinoinnin ja viestinnän ammattilaisena Punkto-nimisessä yrityksessään.

– Hänen ammattitaitonsa sekä innostunut ja intohimoinen ote työhön vakuutti raadin. Hänen osaamista ja aktiivista osallistumista yrittäjäyhdistysten, niin Oulun Yrittäjien kuin Pohjois-Pohjanmaan Nuorten Yrittäjien, toimintaan on hieno seurata, ja kuinka hän on nostanut somenäkyvyyden ja tiedottamisen uudelle tasolle, Oulun Yrittäjien puheenjohtaja Risto Huovinen perustelee.

Silvennoista ehdottaneet ovat kuvailleet häntä innovatiiviseksi ja itseään koko ajan kehittäväksi tekijänaiseksi, joka työskentelee monissa projekteissa ja on rakentanut aktiivisesti laajan yhteistyöverkoston.

Hänen työnjälkensä näkyy muun muassa Lumo-valofestivaalin sosiaalisen median kanavissa. Lumo-valofestivaali palkittiin Pohjoisen Parhaat -tapahtumafinaalissa Vuoden kulttuuritapahtuma 2018 -palkinnolla, ja tuolloin jury nosti esille myös tapahtuman kyvyn viestiä. Silvennoinen on lisäksi mukana Qstockin viestintätiimissä sekä muissa Oulun imagoa nostattavissa hankkeissa. Hän on auttanut myös lukuisia pk-yrityksiä viestimään paremmin.

Punkton perustaja ja yrittäjä Petra Silvennoinen on kerännyt kokemusta markkinointiviestinnästä jo yli kymmenen vuotta. Uransa yritysviestinnän parissa hän aloitti aikana, jolloin ei ollut somekanavia, vaan näkyvyys mitattiin palstamillimetreinä. Tuolloin vuosia sitten hän mittasi näkyvyyttä viivoitin apunaan.

– Noista hetkistä on tultu pitkä matka niin kanavien kehityksen ja määrän kuin Petran ammattitaidon suhteen. Muutto Ouluun vuonna 2012 merkitsi uutta alkua. Oulun yrittäjämyönteinen ilmapiiri sai aikaan haaveen, jollaista ei ollut koskaan aikaisemmin ollut, Punkton verkkosivulla kerrotaan.

Yksinyrittäjä Silvennoisesta tuli toukokuussa 2016. Nykyisin yrittäjyys on hänelle enemmän kuin työ – se on elämäntapa, joka mahdollistaa paljon.

– Äitienpäiväkortissa luki, että sinulla on hyvä työpaikka ja olet hyvä siinä mitä teet, ja annat kaiken mitä tarvitsemme. 8-vuotias kiteytti siinä hyvin, miksi olen yrittäjä. Yrittäjyys on mielekästä, koska saan tehdä sitä, mistä tykkään – ja minkä osaan, Silvennoinen kertoo.

– Olen ollut mukana kiinnostavissa projekteissa ja tavannut ihania, taitavia ihmisiä. Työni joustavuus helpottaa lapsiperhearjen pyörittämistä valtavasti. Pystyn antamaan lapsille aikaani ja olemaan läsnä.