Pääkirjoitus: Tark­kaa­vai­suus her­paan­tui – valtio luotti For­tu­min osaa­mi­seen so­keas­ti

Kaleva Mün­che­nissä: Samuel Purola myönsi, ettei ollut par­haas­sa iskussa EM-vä­li­eräs­sä – "Ka­le­van kisojen jälkeen on ollut vähän takki tyhjä"

Pulk­ki­las­sa susi tappoi saman lam­pu­rin lam­pai­ta kahtena pe­räk­käi­se­nä yönä

Hyökänneiden susien määrää ei voitu tällä kertaa varmistaa.

Kuvituskuva.
Kuvituskuva.
Kuva: Neena Kuukasjärvi

Siikajokilaakso kertoi keskiviikkona, että alkuviikosta susia hyökkäsi lampaiden kimppuun Pulkkilan Majanperällä kahtena peräkkäisenä yönä. Jutussa kerrotaan, että laitumesta löytyi kahdeksan kuollutta lammasta. 

Piippolan seudun riistanhoitoyhdistyksen petoyhdyshenkilö Pekka Ojanaho kertoo käyneensä Majanperällä paikalla tarkastamassa tilannetta. Hyökänneiden susien määrää ei kuitenkaan hänen mukaansa voitu tällä kertaa varmistaa.

– Maa oli niin kovaa, ettei susien jälkiä ole jäänyt lampaiden laitumeen. Puremajäljet kyllä todistavat, että se oli susi, joka lampaiden kimppuun hyökkäsi.

Ojanahon mukaan susien hyökkäykset ovat yleinen harmi alueella. Hän mainitsee, että viimeksi viime viikolla sudet tappoivat toiselta alueen lampurilta lampaita. Silloin paikalta löydettiin kahdet erikokoiset suden jäljet. Iltasanomat kertoi Siikalatvalla, entisessä Pulkkilassa lammasfarmia pitävän Hannu Iso-Junnon menettäneen hyökkäyksessä kymmenen lammasta.

Ojanaho kertoo, että susien määrästä ei voi kertoa täysin varmaa lukua. Hänen mukaansa Luonnonvarakeskus julkaisee arvioita määristä, mutta metsästäjät ja riistanhoitajat arvioivat määränu usein toisin.

– Mutta kyllä tälläkin alueella liikkuu useita susia.