Kaupat: Yk­si­näi­nen hal­pa­kaup­pa pyörii ket­ju­jen pu­ris­tuk­ses­sa Hau­ki­pu­taal­la

Eläimet: Lau­ha-lam­mas ilah­dut­taa asuk­kai­ta ou­lu­lai­ses­sa hoi­va­ko­dis­sa

Jääkiekko: Jesse Pul­ju­jär­vi pes­tat­tiin tes­ti­so­pi­muk­sel­la NHL-seu­raan

Mainos: Tilaa tästä Kaleva Digi 13,90 €/kk

Puiden kat­ko­mat voi­ma­lin­jat sy­tyt­ti­vät useita maas­to­pa­lo­ja Poh­jois-Poh­jan­maan ete­lä­osis­sa – "Tässä on nyt viisi, kuusi paloa"

Päivystävä päällikkö Kauko Himanka Jokilaaksojen pelastuslaitokselta kertoo, että illalla puoli yhdeksän aikaan pelastuslaitoksen alueella sammutettiin yhtä aikaa useita maastopaloja.

Jokilaaksojen alueella on maanantain aikana sammutettu useita maastopaloja. Kuvituskuva.
Jokilaaksojen alueella on maanantain aikana sammutettu useita maastopaloja. Kuvituskuva.
Kuva: Vesa Joensuu

Kovan tuulen kaatamat puut ja niiden katkomat voimalinjat ovat sytyttäneet lukuisia maastopaloja Pohjois-Pohjanmaan eteläosissa maanantaina. 

Päivystävä päällikkö Kauko Himanka Jokilaaksojen pelastuslaitokselta kertoo, että illalla puoli yhdeksän aikaan pelastuslaitoksen alueella sammutettiin yhtä aikaa useita maastopaloja.

– Tässä on nyt viisi, kuusi keskisuurta maastopaloa, Himanka kertoo. 

Maanantain aikana syttyneet palot eivät ole Himangan mukaan olleet suuria tai laajoja, mutta ne ovat työllistäneet pelastuslaitosta toden teolla. Himanka kertoo, että kaikki Jokilaaksojen pelastuslaitoksen keski- ja itäosan alueiden yksiköt ovat tällä hetkellä kiinni maastopalojen sammutustehtävissä. Apuun on pyydetty myös muiden pelastuslaitosten yksiköitä.

Illan ja iltapäivän aikana maastoa on palanut useammassa paikassa Pyhäjärvellä ja Haapajärvellä. Päivän aikana alueella roihusi kaikkiaan 11 keskisuurta maastopaloa, joista viisi oli Haapajärvellä ja kolme Pyhäjärvellä.

Kaikki maanantaina syttyneet maastopalot ovat syttyneet katkenneista voimalinjoista yhtä turvetuotantoalueen paloa lukuunottamatta. 

Himanka kertoo, ettei tavallisia maastopalojen valvontalentoja ole pystytty vielä maanantain aikana tekemään kovan tuulen vuoksi.

– Ei olla vielä ilmasta käsin päästy tarkastamaan aluetta. Toivotaan, ettei sieltä löydy mitään, Himanka toteaa.