Liikenne: Sii­ka­joen­ky­läl­lä kaikki tie­tä­vät, missä on Suomen surkein tie – ­Ka­le­va testasi reitin

Luitko jo tämän: Kes­ki-ikää lä­hes­ty­vien naisten kuo­le­mat li­sään­ty­neet, ko­ro­na­ta­pauk­set eivät selitä kasvua

Pääkirjoitus: Seppien syn­ty­mi­nen vaatii myös lä­hi­ope­tus­ta ja oh­jaus­ta, ja nyt liian moni am­mat­tiin opis­ke­le­va jää niitä vaille

PS Kemi luopuu myös Kak­ko­sen sar­ja­pai­kas­ta – "Tämä on hir­vit­tä­vä pet­ty­mys"

Vielä viime kaudella jalkapalloliigassa pelannut Palloseura Kemi Kings luopuu myös Kakkosen sarjapaikasta PS Kemi Oy:n talousvaikeuksien vuoksi.

Englantilainen Dean Sibson jatkaa toistaiseksi PS Kemin valmentajana. Sen sijaan operatiivinen johtaja Mark Tivey ei jatka enää seurassa.
Englantilainen Dean Sibson jatkaa toistaiseksi PS Kemin valmentajana. Sen sijaan operatiivinen johtaja Mark Tivey ei jatka enää seurassa.
Kuva: Juha Lampela

Vielä viime kaudella jalkapalloliigassa pelannut Palloseura Kemi Kings luopuu myös Kakkosen sarjapaikasta PS Kemi Oy:n talousvaikeuksien vuoksi. Joukkue pelaa ensi kaudella jalkapallon Kolmosessa PS Kemi Akatemian nimellä. Kolmosen sarjapaikka on PS Kemi ry:n hallussa.

– Tämä on hirvittävä pettymys kaiken sen työn jälkeen mitä on tehty. Vielä piti ottaa yksi askel taaksepäin, PS Kemin puheenjohtaja Antti Pasanen harmittelee.

Viime kauden jälkeen PS Kemi luopui Ykkösen sarjapaikasta, mutta sai paikan Kakkoseen. Joukkue teki myös yhteistyösopimuksen englantilaisen urheilumarkkinointiyhtiön Redstriken kanssa.

– Se yhteistyö ei kuitenkaan ehtinyt PS Kemi Oy:tä auttamaan. Uskon kuitenkin että Redstrike tulee vielä auttamaan alueen talouselämää ja jalkapalloilua, Pasanen toteaa.

PS Kemi nimitti tammikuussa uudeksi päävalmentajaksi englantilaisen Dean Sibsonin. Hän jatkaa toistaiseksi joukkueen valmentajana. Sen sijaan taustajoukkoihin operatiiviseksi johtajaksi pestattu Sibsonin maanmies Mark Tivey ei jatka PS Kemissä.

– Ymmärrettävästi Sibson on pettynyt, sillä alun perin hän haki tänne Ykkösen valmentajaksi. Pelaajat ovat kehuneet Sibsonia ja tykänneet hänen harjoituksistaan, joten toivon että hän jatkaa valmentajana myös tässä uudessa kuviossa, Pasanen sanoo.

PS Kemi pelasi talvikaudella Sibsonin alaisuudessa Suomen cupin lohkovaihetta. Joukkue käytti kolmessa tappio-ottelussa yhteensä 17 pelaajaa.

– Toivon että talvikaudella meillä pelanneista mahdollisimman moni jatkaa kotikaupunkinsa joukkueen mukana, ja lähdetään pelaamaan noususta Kakkoseen. Vielä puoli vuotta sitten olimme liigassa, mutta nyt Kolmosessa. Tällaista on elämä, Pasanen huokailee.