Pre­si­dent­ti­pa­rin vauva syntyi, ja ve­don­lyö­jät ovat jo liik­keel­le - mikä pojalle ni­mek­si?

Eniten panoksia ovat saaneet tähän mennessä nimet Heikki, Leo ja Niilo. Myös Väinämö ja Toivo ovat perusteltuja veikkauksia.

Veikkailu presidenttiparin pienen poikavauvan nimestä käy jo kuumana, jos vedonlyöntitoimistoja on uskominen. Tärppejä voi etsiskellä vaikkapa parin suvusta.
Veikkailu presidenttiparin pienen poikavauvan nimestä käy jo kuumana, jos vedonlyöntitoimistoja on uskominen. Tärppejä voi etsiskellä vaikkapa parin suvusta.
Kuva: Pekka Peura

Nykyään melkein mistä tahansa voi lyödä netissä vetoa, joten ei ihme, että presidenttiparin vastasyntyneen vauvan nimen arvuuttelu käy jo kuumana.

Muun muassa vedonlyöntifirma Betsson kertoo avanneensa lapsen nimen vetokohteeksi jo syksystä.

Eniten panoksia ovat saaneet tähän mennessä nimet Heikki, Leo ja Niilo. Heikin voittokerroin olisi peräti 100.

Ideoita ja vihjeitä kertoimenlaskijat ovat perinteiseen tapaan hakeneet pariskunnan suvusta.

Veikkauslistalta löytyy muun muassa Sauli Niinistön isän nimi Väinö sekä Haukion isän nimi Teuvo, joiden molempien puolesta on jo ehditty lyödä vetoa.

- Mikäli pojan nimeksi tulee Teuvo, se kostautuu tässä Betssonille aika tavalla, sillä euronkin panoksella rahansa saisi takaisin peräti 500-kertaisena, yhtiön asiantuntija Juha Kvist toteaa. 

– Yksi potentiaalinen nimi voisi olla Toivo, sillä Jenni Haukion isoisä Toivo Haukio oli pitkän linjan kokoomusaktiivi ja jopa valitsijamiehenä presidentinvaaleissa 1960-luvulla, vedonlyöntifirman tiedotteessa myös pähkäillään.

Yksi mahdollinen nimi on myös Väinämö, joka on Sauli Niinistön toinen nimi.

Myöhäiseen perjantai-iltaan mennessä 15 eri nimeä oli saanut yhtiön asiakkailta kannatusta.

Vedonlyöntitoimisto myös muistaa kohteliaasti muistuttaa, että presidenttipari itse ei sääntöjen mukaan "valitettavasti saa asettaa panoksia nimivetoon, josta heillä lienee varsin selkeää sisäpiirin tietoa".