Politiikka: Merja Ra­sin­kan­gas vaihtaa kes­kus­tas­ta pe­rus­suo­ma­lai­siin, ko­koo­muk­ses­ta Oulun suurin val­tuus­to­ryh­mä

Oulun kaupunginjohtaja: Seppo Määtän joh­ta­ja­so­pi­mus hy­väk­syt­tiin – palkka 14 000 euroa

Luitko jo tämän: Bar­ta­ve­gen esit­tä­mä kri­tiik­ki jää­kie­kon ju­nio­ri­pe­lis­sä oli liikaa – se­los­tuk­set pantiin het­kek­si pannaan

Mainos: Tilaa Kaleva Digi koko vuodeksi samaan hintaan: 12,90 € / kk + 1 kk kaupan päälle, tilaa tästä

Pre­si­dent­ti Nii­nis­tö: Venäjän myö­tä­vai­ku­tus mur­ha­yri­tyk­sen sel­vit­tä­mi­sek­si tarpeen - "E­rit­täin vakava isku kan­sain­vä­li­sel­le tur­val­li­suu­del­le"

Presidentti Sauli Niinistön mukaan Britanniassa hermomyrkyllä tehty murhayritys on erittäin vakava isku kansainväliselle turvallisuudelle.

Presidentti Sauli Niinistön mukaan Britanniassa hermomyrkyllä tehty murhayritys on erittäin vakava isku kansainväliselle turvallisuudelle. Hänen mielestään Venäjän myötävaikutus asian selvittämiseksi on tarpeen.

- Molemmat tapauksen taustasta esitetyt vaihtoehdot, Venäjän tietoinen toiminta tai se, että vaaralliset aineet eivät ole sen hallinnassa, ovat hyvin huolestuttavia, Niinistö sanoo tiedotteessaan.

Presidentin mukaan Suomi on valmis antamaan kaiken tukensa ja apunsa Britannialle.

Myös ulkoministeri Timo Soini (sin.) lupaa Suomen kaiken tuen Britannialle ja odottaa Venäjän toimivan vastuullisen valtion tavoin Britannian hermomyrkkyiskun selvittämiseksi. Hänen mielestään on olennaista, että Venäjä alkaa antaa vastauksia sille esitettyihin kysymyksiin.

- Venäjää kohtaan on esitetty raskaita epäilyksiä, joihin heillä olisi syytä vastata, Soini sanoi STT:lle.

Venäjä vastannee karkotuksiin

Soinin mukaan on odotettavissa, että Venäjä vastaa jollakin tavoin Britannian päätökseen karkottaa 23 venäläisdiplomaattia ex-kaksoisagentti Sergei Skripalin myrkyttämisen takia. EU:n ulkoministerit pohtivat mahdollisia lisätoimia kokouksessaan maanantaina.

- Mehän emme vielä tiedä, mitä kaikkea Britannia tekee ja millaista tukea ja apua he haluavat.

Itse teko on Soinin mielestä tyrmistyttävä.

- Jos tämmöinen on kerran mahdollista, siihen kertaan se pitää todella katkaista.

Soinin mielestä brittien viestit asiasta ovat olleet niin voimakkaita, ettei toistaiseksi ole syytä epäillä heidän tietojaan ja motiivejaan.