Tulospalvelu: Katso alue­vaa­li­tu­lok­sen yk­si­tyis­koh­dat

Kuvagalleria: Näin vaa­li­tu­los­ta juh­lit­tiin Oulussa

Pre­si­dent­ti Macron tapasi opis­ke­li­joi­ta Ota­nie­mes­sä – kävi "sau­nas­sa" ja jatkaa työ­lou­naal­le Ke­sä­ran­taan

Ranskan presidentti Emmanuel Macron vieraili Aalto-yliopistolla pääministeri Juha Sipilän kanssa.

Sipilä ja Macron yhteiskuvassa Suomen, EU:n ja Ranskan lippujen edustalla. Ranskan presidentti Emmanuel Macron ja pääministeri Juha Sipilä tutustuivat Aalto-yliopistolla yhteisiin mielenkiinnon kohteisiin: innovaatioihin, digitalisaatioon ja startupeihin. Pääministeri Sipilä kiersi opiskelijoiden joukossa Aalto-yliopistolla Otaniemessä ennen presidentti Macronin saapumista paikalle.
Sipilä ja Macron yhteiskuvassa Suomen, EU:n ja Ranskan lippujen edustalla.
Sipilä ja Macron yhteiskuvassa Suomen, EU:n ja Ranskan lippujen edustalla.

Ranskan presidentti Emmanuel Macron vieraili Aalto-yliopistolla pääministeri Juha Sipilän kanssa. Macronia vastassa oli myös suomalaisia innovaatioita esitteleviä opiskelijoita.

Ranskan presidentin Emmanuel Macronin tiiviisti aikataulutettu vierailu jatkui vierailulla Aalto-yliopistolla yhdessä pääministeri Juha Sipilän kanssa.

Sipilä ja Macron tutustuvat yliopistolla suomalaisiin innovaatioihin ja jatkavat sen jälkeen työlounaalle Kesärantaan.

Sipilä ja Macron keskustelivat pitkään keskenään Macronin auton saavuttua yliopiston pihalle ja poseerasivat sen jälkeen yhteiskuvassa Suomen, EU:n ja Ranskan lippujen edustalla.

Hyväntuuliselle Macronille kerrottiin yksityiskohtia Aalto-yliopistosta. Macron tervehti kohteliaasti häntä vastaan tulleita opiskelijoita ja kyseli heiltä englanniksi lisätietoja heidän opinnoistaan.

Presidentti sanoi useaan otteeseen olevansa "hyvin vakuuttunut".

Ranskan presidentti Emmanuel Macron ja pääministeri Juha Sipilä tutustuivat Aalto-yliopistolla yhteisiin mielenkiinnon kohteisiin: innovaatioihin, digitalisaatioon ja startupeihin.
Ranskan presidentti Emmanuel Macron ja pääministeri Juha Sipilä tutustuivat Aalto-yliopistolla yhteisiin mielenkiinnon kohteisiin: innovaatioihin, digitalisaatioon ja startupeihin.

Macron vieraili Startup Saunassa

Presidentti vieraili myös "saunassa" Otaniemessä. Saunalta näyttävä yliopiston Startup Sauna toimii opiskelijoiden yrityskehittämisen paikkana. Varsinaisia löylyjä presidentti ei "saunassa" ottanut.

Kylmä presidentille tuskin vierailunsa aikansa silti tulee – hän sai lahjaksi sinisen kaulahuivin.

Sipilä ja Macron puivat EU-lle keskeisiä kysymyksiä

Kesärannan lounaskeskusteluihin nousevat ajankohtaiset Euroopan unioniin liittyvät asiat, kuten EU:n puolustus ja maahanmuutto sekä Euroopan talous- ja rahaliitto EMU. Ranska on ollut innokas EMU:n uudistaja.

Lounaan päätteeksi pääministeri Sipilä ja presidentti Macron pitävät lehdistötilaisuuden.

Pääministeri Sipilä kiersi opiskelijoiden joukossa Aalto-yliopistolla Otaniemessä ennen presidentti Macronin saapumista paikalle.
Pääministeri Sipilä kiersi opiskelijoiden joukossa Aalto-yliopistolla Otaniemessä ennen presidentti Macronin saapumista paikalle.

Edellisessä tapaamisessa Macron sai Sipilältä pelipaidan

Macron ja Sipilä tapasivat viime syyskuussa Pariisissa, jolloin Sipilä vei Macronille tuliaiseksi Rovaniemen Palloseuran pelipaidan.

Presidentti Niinistökin sai eilen presidentti Macronilta Ranskan jalkapallomaajoukkueen paidan.

Suomi petaa hyviä asemia EU-puheenjohtajuuskauteen

Suomi toimii Euroopan neuvoston ministerikomitean puheenjohtajana marraskuusta ensi vuoden toukokuuhun.

Sipilä on kertonut sosiaalisessa mediassa, että toivoo Suomelta vahvaa otetta tulevalla EU-puheenjohtajuuskaudella.

– Haluan, että ensi vuoden jälkipuoliskolla sinivalkoinen käden jälkemme näkyy eurooppalaisella agendalla. Aion tavata vielä kaikki EU-kollegani joko Suomessa tai heidän kotimaassaan ennen ensi huhtikuun vaaleja. Varmistan, että kautemme tavoitteet ovat jokaisen jäsenvaltion tiedossa, Sipilä on kirjoittanut virallisella Facebook-tilillään.

Suomessa ensimmäistä kertaa vierailevaa Macronia on tervehditty myös yleisellä liputuksella Helsingissä ja Espoossa. Liputus alkaa aamulla klo 8 ja päättyy auringon laskiessa.