Puheenaihe: Onko pyö­rä­var­kauk­sia mah­dol­lis­ta estää?

Vanhat kuvat: Ve­den­pai­su­mus ali­ku­lus­sa ja muita Oulun tulvia

Video: Bussi ajoi tör­keäs­ti päin pu­nai­sia Kai­jon­har­jus­sa

Mainos: Tilaa tästä Kaleva Digi 13,90 €/kk

Pre­si­dent­ti Ha­lo­nen: Vaa­li­kam­pan­ja ja vi­ran­hoi­to kyetään yh­dis­tä­mään

Presidentti Tarja Halonen ei pidä ongelmana sitä, että Suomen presidentinvaalikampanja on käytännössä osittain alkanut jo ennen kesää.

Tarja Halonen uskoo,että Suomessa pystytään hoitamaan vaalit ja käytännön asiat samanaikaisesti.
Tarja Halonen uskoo,että Suomessa pystytään hoitamaan vaalit ja käytännön asiat samanaikaisesti.

Presidentti Tarja Halonen ei pidä ongelmana sitä, että Suomen presidentinvaalikampanja on käytännössä osittain alkanut jo ennen kesää. Mukaan lähtevillä puolueilla on SDP:tä, ruotsalaista kansanpuoluetta ja kristillisdemokraatteja lukuun ottamatta ehdokkaan nimi tiedossa.

Halonen sanoi maanantaina Varsovassa EN:n huippukokouksen yhteydessä olevansa erittäin tyytyväinen siihen, että pääministeri Matti Vanhanen (kesk.) on ilmoittanut hoitavansa tehtävänsä normaaliin tapaan syksyllä alkavasta ehdokkuudestaan huolimatta.

- Uskon, että Suomessa pystytään hoitamaan vaalit ja käytännön asiat samanaikaisesti, Halonen sanoi. Hän huomautti, että EN:n kokouksessakin on mukana sellaisia maita, joilla on ongelmia vaalien kanssa tämän tästä.

Halonen ei paljastanut Varsovassa, kertooko hän toiselle kaudelle pyrkimistä koskevasta päätöksestään ennen SDP:n puoluekokousta. Se pidetään Jyväskylässä 9.-11. kesäkuuta.

- Kaikki asiat pitää olla kunnossa puoluekokouksessa, Halonen tyytyi toteamaan arvoituksellisesti.