Pääkirjoitus: "Kolmen päivän so­das­ta" Uk­rai­nas­ta voi tulla jopa vuosien mit­tai­nen, koska raa­ka­lais­mais­ta hyök­kää­jää ei voi palkita alue­luo­vu­tuk­sil­la

Historia: Näin eteni Oulun tu­hoi­sin kau­pun­ki­pa­lo tasan 200 vuotta sitten

Mainos: Juuret kas­va­vat tie­dos­ta. Tutustu Ka­le­vaan 1kk 1 €. Tilaa tästä.

Pre­si­dent­ti Ha­lo­nen: Vaa­li­kam­pan­ja ja vi­ran­hoi­to kyetään yh­dis­tä­mään

Presidentti Tarja Halonen ei pidä ongelmana sitä, että Suomen presidentinvaalikampanja on käytännössä osittain alkanut jo ennen kesää.

Tarja Halonen uskoo,että Suomessa pystytään hoitamaan vaalit ja käytännön asiat samanaikaisesti.
Tarja Halonen uskoo,että Suomessa pystytään hoitamaan vaalit ja käytännön asiat samanaikaisesti.

Presidentti Tarja Halonen ei pidä ongelmana sitä, että Suomen presidentinvaalikampanja on käytännössä osittain alkanut jo ennen kesää. Mukaan lähtevillä puolueilla on SDP:tä, ruotsalaista kansanpuoluetta ja kristillisdemokraatteja lukuun ottamatta ehdokkaan nimi tiedossa.

Halonen sanoi maanantaina Varsovassa EN:n huippukokouksen yhteydessä olevansa erittäin tyytyväinen siihen, että pääministeri Matti Vanhanen (kesk.) on ilmoittanut hoitavansa tehtävänsä normaaliin tapaan syksyllä alkavasta ehdokkuudestaan huolimatta.

- Uskon, että Suomessa pystytään hoitamaan vaalit ja käytännön asiat samanaikaisesti, Halonen sanoi. Hän huomautti, että EN:n kokouksessakin on mukana sellaisia maita, joilla on ongelmia vaalien kanssa tämän tästä.

Halonen ei paljastanut Varsovassa, kertooko hän toiselle kaudelle pyrkimistä koskevasta päätöksestään ennen SDP:n puoluekokousta. Se pidetään Jyväskylässä 9.-11. kesäkuuta.

- Kaikki asiat pitää olla kunnossa puoluekokouksessa, Halonen tyytyi toteamaan arvoituksellisesti.