Tilaajille

"Po­ti­lai­ta enemmän kuin mitä yksi ihminen ehtii oi­keas­ti hoitaa" – seu­ra­sim­me kahden ou­lu­lai­sen ter­veys­kes­kus­lää­kä­rin työtä päivän ajan

Perusterveydenhuollon ongelmista on puhuttu julkisuudessa tänä syksynä kenties enemmän kuin aikoihin.

Terveyskeskuslääkärit Kristiina Mäkelä (vas.) ja Peppina Niskakangas kävelevät työpäivänsä aikana aina, kun se on mahdollista. Peppina Niskakangas tutkii Alma-vauvaa neuvolan määräaikaistarkastuksessa. Kristiina Mäkelän aamupäivän työohjelma meni uusiksi, sillä potilaat eivät tulleet vastaanotolle. Terveyskeskuslääkäri Peppina Niskakangas kuljettaa työtakkinsa taskussa paria porkkanaa. Niitä rouskuttelee aina sopivan tilaisuuden tullen.
Terveyskeskuslääkärit Kristiina Mäkelä (vas.) ja Peppina Niskakangas kävelevät työpäivänsä aikana aina, kun se on mahdollista.
Terveyskeskuslääkärit Kristiina Mäkelä (vas.) ja Peppina Niskakangas kävelevät työpäivänsä aikana aina, kun se on mahdollista.
Kuva: Jarmo Kontiainen

Perusterveydenhuollon ongelmista on puhuttu julkisuudessa tänä syksynä kenties enemmän kuin aikoihin. Kaksi oululaista terveyskeskuslääkäriä päästi Kalevan seuraamaan hetkeksi omaa arkeaan.

– Terve, tuleeko sieltä Alma! yleislääketieteen erikoislääkäri Peppina Niskakangas tervehtii päivän ensimmäistä potilastaan Kontinkankaan hyvinvointikeskuksessa.

Potilas on kahdeksan kuukauden ikäinen oululainen tyttövauva, joka on tullut neuvolan määräaikaistarkastukseen vanhempiensa kanssa.