Posion Souk­ka­vaa­raan kai­ra­sy­dän­ten tut­ki­mus- ja va­ras­toin­ti­kes­kus – kai­ra­sy­dä­met siir­re­tään Po­siol­le tulevan kevään aikana

Tiloissa on määrä käsitellä, analysoida ja varastoida geologiseen tutkimukseen liittyviä kairasydämiä.

Kairasydämiä käsitellään, analysoidaan ja varastoidaan jatkossa Posion Soukkavaarassa.
Kairasydämiä käsitellään, analysoidaan ja varastoidaan jatkossa Posion Soukkavaarassa.

Kuusamoon ja Posiolle kobolttikaivoksia kehittävä Latitude 66 Cobalt Oy on vuokrannut Posion kunnalta osan Soukkavaaran teollisuuskiinteistöstä.

Yhtiö on vuokrannut yhteensä 1800 neliötä halli- ja toimistotilaa sekä laajoja piha-alueita. Tiloissa on määrä käsitellä, analysoida ja varastoida geologiseen tutkimukseen liittyviä kairasydämiä.

– Valtaosa kairasydämistä on tällä hetkellä varastoituna Outokummussa. Geologisen tutkimustyön kannalta on erinomaista, että saamme aineiston tiloihin, joissa geologit voivat verrata uusia kairasydämiä eri alueilta aiemmin kairattuun materiaaliin, yhtiön vastuullisuuden ja viestinnän parissa työskentelevä Jussi Lähde kertoo.

Toiminta Soukkavaaran kiinteistössä alkaa välittömästi. Kairasydämet siirretään Posiolle tulevan kevään aikana. Siirto vaatii vähintään viidentoista täysperävaunullisen rekan kuorman.

Alunperin kairasydänvarastot piti rakentaa Pohjois-Kuusamoon Käylän kylän läheisyyteen. Valitukset kuitenkin pakottivat yhtiön etsimään varastointipaikan muualta.