Poroja, joogaa ja kos­ken­las­kua - Oulanka Festiä juh­li­taan hei­nä­kuus­sa Ou­lan­gan luon­to­kes­kuk­ses­sa

Tiedotteen mukaan Oulanka Festin pääpäivä on keskiviikko 10. heinäkuuta, jolloin Oulangan luontokeskuksen pihapiirissä pääsee muun muassa maistelemaan Ravintola Talonpöydän villiruokaherkkuja.

Oulanka Fest järjestetään toista kertaa 10.–13. heinäkuuta Oulangan luontokeskuksessa, tiedottaa Metsähallitus. 

Tiedotteen mukaan Oulanka Festin pääpäivä on keskiviikko 10. heinäkuuta, jolloin Oulangan luontokeskuksen pihapiirissä pääsee maistelemaan Ravintola Talonpöydän villiruokaherkkuja ja syventymään perhokalastuksen ja perhonsidonnan saloihin kalastusopas Jukka Saarion johdolla.

Festivaalit voi viettää myös rennosti riippukeinussa köllötellen ja kuunnellen luontoaiheisia podcasteja tai jazzmusiikkia. Lapsille on tarjolla Hepokönkään Höppänän laulutuokio ja luontotutkimusretkiä. Juhlaväki voi myös tehdä tuttavuutta paikallisten porojen kanssa.

Torstai ja perjantai ovat retkipäiviä metsän siimeksessä. Torstain retkijoogassa voi yhdistää reittiopastuksen ja joogan, perjantain metsäjoogassa rauhoitutaan joogaamaan luontokeskuksen lähimetsässä. Torstaina on myös luvassa luento kansallispuistojen historiasta ja maksuton opastus Kiutakönkään kuohuille. Perjantaina 12. heinäkuuta suunnataan kasviretkelle Rytikönkäälle. Joogaretket ovat maksullisia ja niille on ennakkoilmoittautuminen, tiedotteessa kerrotaan. 

Oulanka Fest huipentuu lauantaina 13.7. pidettäviin perinteisiin Käylän tukkilaiskisoihin, joissa lajeina ovat muun muassa tukkilaismaraton sekä koskenlasku.

Tapahtumaa on järjestemässä yli kymmenen toimijaa. Suurin osa ohjelmista on ilmaisia. 

Tapahtuman ohjelman voi tarkistaa osoitteesta www.luontoon.fi/oulanka/ajankohtaista.