Energia: Kau­ko­läm­pö kal­lis­tuu Oulussa ensi vuonna

Polttopuut: Polt­to­puun ostajia on Poh­jois-Poh­jan­maal­la nyt jonossa al­ku­tal­veen asti

Pom­mi­uh­kaus kes­keyt­ti AC Oulun ja OPS:n ottelun – koko Raa­tin­saa­ri tyh­jen­net­tiin

Koko Raatinsaari tyhjennettiin ihmisistä tapahtuneen vuoksi. Merikosken sillat olivat suljettuna yli kolmen tunnin ajan.

Merikosken sillat suljettiin liikenteeltä uhkauksen vuoksi. Poliisi ohjaa liikennettä Merikosken silloilla. Poliisi sulki sillat liikenteeltä ja keskustassa päin liikenne alkoi puuroutua. Poliisi sulki myös Raatinsaareen kulkevat kevyen liikenteen väylät. Myös Raatin uimahalli tyhjennettiin. Tuiran sillat suljettiin pommiuhan vuoksi. Ottelun pelaajat poistuivat stadionilta pelivarusteet päällä. Sillat tyhjenivät poliisin suljettua ne liikenteeltä.
Merikosken sillat suljettiin liikenteeltä uhkauksen vuoksi.
Merikosken sillat suljettiin liikenteeltä uhkauksen vuoksi.

AC Oulun ja OPS:n välinen keskiviikkoillan paikallisottelu keskeytettiin pommiuhkauksen vuoksi.

Jalkapallostadion, Raatin uimahalli sekä koko Raatinsaari tyhjennettiin poliisin toimesta ottelun keskeyttämisen jälkeen. Ottelua oli seuraamassa 3611 katsojaa.

Poliisin mukaan katsojat evakuoitiin varotoimenpiteenä. Ottelua seuranneet katsojat saatiin evakuoitua paikalta noin kymmenessä minuutissa. Stadion oli poliisin mukaan tyhjennetty noin kello 20:25.

Kukaan ei loukkaantunut tilanteessa.

Oulun poliisin rikoskomisario Jussi Hyrkäksen mukaan poliisi on aloittanut asiasta rikostutkinnan ja rikosnimike tarkentuu tutkinnan edetessä.

Poliisi tiedottaa asiasta seuraavan kerran torstain aikana. Lisäksi poliisin mukaan jalkapalloseura tiedottaa, milloin stadionille jääneet tavarat voi noutaa.

Merikosken sillat olivat suljettuna liikenteeltä kaikkiaan yli kolmen tunnin ajan. Paikalla oli useita poliisiautoja ja poliiseja ohjaamassa liikennettä. Silta oli suljettuna myös kevyeltä liikenteeltä.

Silminnäkijähavaintojen mukaan linja-autot olisivat kiertäneet Tuiran kautta eri reittiä siltojen sulun ajan.

Paikalla olleen Kalevan toimittajan Iida Ahosen mukaan keskustan puoleisessa päässä siltoja oli kaksi poliisiautoa ja ainakin neljä poliisia ohjaamassa liikennettä. 

Poliisi ohjaa liikennettä Merikosken silloilla.
Poliisi ohjaa liikennettä Merikosken silloilla.
Kuva: Jukka Leinonen

Tilanne sai alkunsa nimettömästä puhelusta

AC Oulun seurajohtaja Juho Meriläinen kertoo tilanteen saaneen alkunsa siitä, kun Raatin stadionin kenttämiehille tuli nimetön puhelu.

Meriläinen kertoo, että ensimmäinen puhelu tuli 81. peliminuutin kohdalla. Hetken kenttämiehille tuli toinen puhelu.

– Soittaja ilmoitti, että kohta räjähtää. Teimme päätöksen pelin keskeyttämisestä turvallisuuspäällikkö Janne Yrjönheikin kanssa. Ei tällaiseen voi muuten suhtautua kuin vakavasti, Meriläinen toteaa.

-
Kuva: Lukija

 AC Oulun ja Oulun palloseuran välisessä ottelussa olleen Kalevan toimittajan mukaan ottelua oli jäljellä kuusi minuuttia, kun peli keskeytettiin. Hetken kuluttua kovaäänisestä kuuluneessa kuulutuksessa pyydettiin yleisöä poistumaan stadionilta. 

– Tilanne paikan päällä on rauhallinen. Yleisö on poistunut stadionilta, mutta väki parveilee ulkopuolella, kertoi paikalla ollut Kalevan toimittaja Kai Nevala heti ottelun päättymisen jälkeen. 

Kesken jäänyttä peliä ei todennäköisesti uusita. Ottelu jäi tilanteeseen 0-0.