Polt­to­ai­ne­rek­ka ja hen­ki­lö­au­to ko­la­roi­vat So­dan­ky­läs­sä Ne­los­tiel­lä – lii­ken­ne kulkee taas nor­maa­lis­ti

Nelostiellä Sodankylässä sattui liikenneonnettomuus hieman kello yhdentoista jälkeen keskiviikkona.

Onnettomuus tapahtui Pohjantien ja Nelostien risteyksessä.
Onnettomuus tapahtui Pohjantien ja Nelostien risteyksessä.
Kuva: Elina Melamies

Nelostiellä Sodankylässä sattui liikenneonnettomuus hieman kello yhdentoista jälkeen keskiviikkona.

Polttoainerekka ja pienikokoinen pakettiautoksi rekisteröity auto kolaroivat risteyksessä Sodankylän keskustan pohjoispuolella Ivalontien ja Pohjantien risteyksessä. Pakettiauton kuljettaja loukkaantui tilanteessa.

– Rekka ajoi päätietä pitkin, kun henkilöauto tuli risteyksestä rekan eteen, kertoo päivystävä palomestari Jukka Harmanen.

Poliisin mukaan pakettiauto oli tullut eteen kärkikolmion takaa. Rekka törmäsi auton vasempaan kylkeen. Alueella on viidenkympin nopeusrajoitus. Turman sattuessa sää oli aurinkoinen ja ajo-olosuhteet hyvät.

Rekan lastina oli dieseliä ja polttoöljyä. Aineita ei vuotanut rekasta onnettomuuden seurauksena. Rekka oli onnettomuuden jälkeen ajokuntoinen.

– Aina, kun henkilöauto ja rekka kohtaavat, henkilöauto on heikoilla. Yhteentörmäys oli tässäkin aika iso, Harmanen sanoo.

Onnettomuuspaikka sijaitsee Sodankylän kiertoliittymästä 2,2 kilometriä Sattasen suuntaan. Paikka on Sodankylän taajaman kohdalla. 

Tie oli suljettu liikenteeltä reilun puolen tunnin ajan. Paikalla oli kierto-opastus.

Juttua päivitetty kello 12.10 ja 12.22: juttua päivitetty kauttaaltaan. Lisätty palomestarin kommentit. Kello 16.49 lisätty poliisin antamat tiedot.