Po­lii­sil­la tukku teh­tä­viä La­pis­sa: Nuori mies ajoi 173 ki­lo­met­rin tun­ti­no­peu­del­la ja iäkäs rat­ti­juop­po tarjosi rahaa, ettei hänen vuok­seen soiteta po­lii­sia

Rajut ylinopeudet, varastetulla autolla liikkuminen, omaisuuden anastusyritykset sekä humalainen ja huumeita käyttänyt kuljettaja työllistivät Lapin poliisia.

Rajut ylinopeudet, varastetulla autolla liikkuminen, omaisuuden anastusyritykset sekä humalainen ja huumeita käyttänyt kuljettaja työllistivät Lapin poliisia Meri-Lapin ja Rovaniemen seuduilla.

Lauantaina aamupäivällä 72-vuotias selvästi humalainen nainen oli ajanut autoa Kemin Tornionkadulla. Tapahtuneen nähnyt henkilö oli ottanut auton avaimet haltuunsa. Nainen oli yrittänyt tarjota paikalla olleille rahaa, jotta he eivät soittaisi poliisille. Nainen poistui paikalta kävellen. Kun poliisi tavoitti hänet, nainen puhalsi törkeän rattijuopumuksen lukemat. Hänet määrättiin väliaikaiseen ajokieltoon.

Lauantai-iltana kello 22.50 poliisipartiota vastaan ajoi henkilöauto, jonka nopeudeksi mitattiin 173 kilometriä tunnissa. Perämerentien nopeusrajoitus oli sata kilometriä tunnissa. Poliisi pysäytti 25-vuotiaan miehen kuljettaman auton. Hän ei kiistänyt asiaa. Miestä epäillään törkeästä liikenneturvallisuuden vaarantamisesta, ja hänet määrättiin väliaikaiseen ajokieltoon.

Rovaniemellä poliisi pysäytti rajua ylinopeutta ajaneen nuoren miehen noin kello 18.45. Henkilöauton nopeudeksi mitattiin 137 kilometriä tunnissa, kun Kemintien nopeusrajoitus Valajaskosken kohdalla on 80 kilometriä tunnissa. Miehellä ei ollut voimassa olevaa ajokorttia, ja hän oli humalassa. Asiaa tutkitaan törkeänä liikenneturvallisuuden vaarantamisena, rattijuopumuksena ja kulkuneuvon kuljettamisena oikeudetta.

Lauantaina kello 17.20 poliisi sai ilmoituksen Perunkajärven suunnalla liikkuneesta varastetusta autosta. Partio pysäytti reilut 30-vuotiaan miehen kuljettaman auton. Miehellä ei ollut ajo-oikeutta ja huumepikatesti antoi positiivisen tuloksen amfetamiinille ja bentsodiatsepaameille. Lisäksi miehen hallusta löytyi pistoolimallinen kuula-ase, kaasusumutin ja vähäinen määrä huumausainetta. Lisäksi hänestä oli tehty varkauden vuoksi etsintäkuulutus. Hänet vietiin poliisivankilaan.

Kemissä Oklaholmankadulla poliisi otti kiinni valkoisella pakettiautolla liikkuneen miehen lauantaina noin kello 12.35. Hän oli yrittänyt varastaa tavaraa useista eri paikoista. Poliisi epäilee miestä aiemmin päivällä sattuneista omaisuusrikoksista. Häntä epäillään myös rattijuopumuksesta, huumausaineen käyttörikoksesta sekä kulkuneuvon kuljettamisesta oikeudetta.