Sunnuntaikäräjät: Onko uusien ta­va­roi­den os­ta­mi­nen van­ha­nai­kais­ta?

Vanhat kuvat: Nap­pu­lat ovat rie­muin­neet jal­ka­pal­los­ta Oulun tur­nauk­sis­sa 1970-lu­vul­ta lähtien

Kaleva live: Katso tästä pe­rin­teis­ten Tier­na­poi­ka­kil­pai­lu­jen fi­naa­lit

Mainos: Black Friday -tarjouksena Kaleva Digi 3 kk 1 kk hinnalla! Tilaa tästä.

Poliisi va­roit­taa apua pyy­tä­vis­tä au­toi­li­jois­ta: "Tun­get­te­le­vaa kau­pus­te­lua"

Poliisi varoittaa erityisesti Kalajoen suunnalla autoilevia ihmisiä ulkomaalaisista ryhmistä, jotka heiluttelevat kättä tienpientareella ja pyytävät pysähtymään.

-
Kuva: Heikki Uusitalo

Poliisi varoittaa erityisesti Kalajoen suunnalla autoilevia ihmisiä ulkomaalaisilla autoilla liikkuvista ihmisistä, jotka heiluttelevat kättä tienpientareella ja yrittävät saada autoilijan pysähtymään.

Avunpyytäjän auto saattaa olla konepelti pystyssä levähdysalueella, tai ohikulkijalle yritetään viestittää, että bensa on lopussa. Kun autoilijat pysähtyvät avuntarvitsijat alkavat kaupustella rihkamaa.

– Se on semmoista tungettelevaa kaupustelua ja väkisin myymisen oloista, Vanhempi konstaapeli Timo Hedetniemi Oulun poliisista kertoo

Hedetniemen mukaan Kalajoen seudulla on liikkunut useita autokuntia eri teiden varsilla. Poliisi kehottaa ihmisiä olemaan pysähtymättä, jos tien vierellä näkyy vastaavia tapauksia.

– On suuri vaara, että tämmöisestä tapauksesta on kyse, Hedetniemi sanoo.

Poliisin mukaan kyseessä ei ole ainutkertainen ilmiö vaan samanlaisia ryhmiä on liikkunut Suomen teillä aiempinakin kesinä.

Muuten juhannuksen menoliikenne on sujunut Pohjois-Suomen teillä rauhallisesti.