Poliisi tutkii Kem­pe­lees­sä ta­pah­tu­nut­ta hen­ki­ri­kos­ta – naista epäil­lään toisen naisen taposta

Oulun poliisilaitos tutkii Kempeleessä viikonloppuna paljastunutta henkirikosta.

Oulun poliisilaitos tutkii Kempeleessä viikonloppuna paljastunutta henkirikosta. Hätäkeskus sai lauantain ja sunnuntain vastaisena yönä noin neljän aikaan ilmoituksen, jonka mukaan Kempeleessä sijaitsevassa yksityisasunnossa olisi tapahtunut puukotus.

Paikalla meni ensihoitoyksikkö sekä useita poliisipartioita. Sieltä löydettiin kuolleena 1980-luvulla syntynyt kempeleläinen nainen.

Poliisi otti aamuyön aikana kiinni useita ihmisiä asian selvittämiseksi. Kuulustelujen jälkeen se vapautti kaikki muut kiinniotetut paitsi 1990-luvulla syntyneen naisen. Poliisi epäilee, että hän tappoi uhrin puukolla.

Surmansa saanut ja epäilty tekijä tunsivat toisensa entuudestaan. Poliisilla on käsitys teon mahdollisesta motiivista, mutta tutkinnan keskeneräisyyden vuoksi se ei anna tarkempia tietoja teon yksityiskohdista ja taustoista.

Rikoskomisario Antti Palokangas kertoo, että päihteillä on ollut osuutta tapahtumiin. Hänen mukaansa asiassa ei ole viitteitä siitä, että teko liittyisi millään tavalla järjestäytyneeseen rikollisuuteen.

Poliisi päättää keskiviikkona puoleen päivään mennessä, onko sillä edellytyksiä vaatia käräjäoikeutta vangitsemaan epäilty.