Politiikka: Merja Ra­sin­kan­gas vaihtaa kes­kus­tas­ta pe­rus­suo­ma­lai­siin, ko­koo­muk­ses­ta Oulun suurin val­tuus­to­ryh­mä

Jääkiekko: Bar­ta­ve­gen esit­tä­mä kri­tiik­ki ju­nio­ri­pe­lis­sä oli liikaa – se­los­tuk­set pantiin het­kek­si pannaan

Verovähennykset: Jat­kos­sa yritys voi il­moit­taa ko­ti­ta­lous­vä­hen­nyk­seen tar­vit­ta­vat tiedot asiak­kaan­sa puo­les­ta

Mainos: Tilaa Kaleva Digi koko vuodeksi samaan hintaan: 12,90 € / kk + 1 kk kaupan päälle, tilaa tästä

Poliisi tutkii epäil­tyä rais­kaus­ta Oulun yli­opis­tol­li­sen sai­raa­lan ti­lois­sa – uhrina potilas

Oulun poliisi tutkii epäiltyä seksuaalirikosta, joka tapahtui keskiviikon vastaisena yönä Oulun yliopistollisen sairaalan tiloissa.

Oulun poliisi tutkii epäiltyä seksuaalirikosta, joka tapahtui keskiviikon vastaisena yönä Oulun yliopistollisen sairaalan tiloissa.

Poliisin mukaan potilaana ollut henkilö on joutunut seksuaalirikoksen uhriksi. Poliisi on ottanut kiinni kaksi henkilöä tapaukseen liittyen.

– Kiinniotetut olivat asioimassa sairaalassa. He eivät ole sairaalan henkilökuntaa, sanoo rikoskomisario Antti Palokangas.

Poliisi tutkii asiaa raiskauksena. Epäilyn rikoksen luonteen vuoksi ja tutkinnan ollessa vasta alkuvaiheessa poliisi ei aio tiedottaa asiasta enempää.

Kalevan tietojen mukaan epäilty teko tapahtui Oysin yhteispäivystyksessä ja kohdistui potilaana olleeseen naiseen.

Nainen kertoo Kalevalle tulleensa Oysiin tutkimuksiin. Hän oli pyytänyt päästä lepäämään hiljaiseen tilaan, minkä jälkeen hänet oli ohjattu omaan huoneeseen.

Naisen mukaan hänen huoneeseensa tuli kaksi miestä, jotka kävivät hänen kimppuunsa. Kun naisen kimppuun hyökättiin, hän huusi apua.

Nainen kertoo, että vasta silloin, kun hän pääsi pakoon huoneesta käytävälle, vartija kuuli hänen huutonsa.

Sairaala tekee oman selvityksensä

Oysin ensihoidon ja päivystyksen johtaja Matti Martikainen kertoo, että sairaalan turvallisuustoimisto selvittää tapahtunutta yhteistyössä poliisin kanssa.

– Asia on tutkinnassa meillä. En kommentoi asiaa tarkemmin.

Martikaisen mukaan sairaalassa käynnistettiin sisäinen selvitys heti kun tapahtunut tuli ilmi. Hän itse kuuli asiasta keskiviikkoaamuna töihin tullessaan.

Martikainen kertoo, että yhteispäivystyksessä on aina vartija paikalla. Siellä on myös kameravalvontaa, jonka kattavuutta on tehostettu viime kesäisen remontin yhteydessä.

– Lisäksi on potilaspainikkeet, joilla potilaat voivat itse hälyttää tarvittaessa apua.

Johtajan mukaan Oysissa selvitetään kaikki välikohtaukset hyvin tarkasti.

– Katsomme aina, ovatko kaikki toimineet sen ohjeistuksen mukaan, mitä heille on annettu.

14.11. kello 17.29: Uutista päivitetty epäillyn rikoksen uhrin kertomilla tiedoilla tapahtumista.