Poliisi Tor­nios­sa: Rat­ti­juop­po ai­heut­ti kolarin – vieras tun­keu­tui asun­toon ja hajotti paik­ko­ja

Poliisi kirjasi Torniossa lauantaina ja sunnuntaina useita rikosilmoituksia.

Kaksi henkilöautoa törmäsi toisiinsa Torniossa Valtatie 29:n ja Torpinkadun risteyksessä lauantaina iltapäivällä.

Toinen autoista oli kääntynyt päin punaisia kohti Torpinkatua, jolloin Kemin suunnasta vihreän valon palaessa tullut auto oli törmännyt punaisia päin ajaneen kylkeen.

Paikan päällä poliisille selvisi, että punaisia päin ajanut 26-vuotias torniolaismies oli nauttinut koko edeltävän yön alkoholia. Hän myös kertoi lähteneensä ajamaan autolla, vaikka koki, ettei ollut ajokuntoinen.

Kuljettaja kertoi pysähtyneensä punaisiin valoihin, mutta arvioineensa, että ehtisi kääntyä Torpinkadulle ennen vastaantulevaa autoa.

Kuljettaja puhalsi 2,18 promillea. Hänen epäillään syyllistyneen törkeään rattijuopumukseen ja törkeään liikenneturvallisuuden vaarantamiseen.

Katuharja paljasti osoitteen

Hätäkeskus sai sunnuntain vastaisena yönä heti puolenyön jälkeen hälytyksen, jonka mukaan Tornion Viidankadulla sijaitsevassa asunnossa vieraana ollut mies "oli pahalla päällä ja rikkoi omaisuutta".

Mies oli hajottanut asunnossa olevan television pudottamalla sen lattialle. Hän oli myös heitellyt muita tavaroita.

Hetken kuluttua hätäkeskukseen tuli uusi ilmoitus samasta osoitteesta. Vieraana ollut mies oli palannut asunnolle, rikkonut ikkunan ja tullut väkisin sisälle.

Mies ehti poistua paikalta ennen poliisipartion tuloa. Poliisin onneksi hän oli jättänyt pihalle katuharjan, jossa oli hänen osoitteensa.

Poliisi tavoitti 52-vuotiaan paikkakuntalaisen miehen tämän kotoa. Tämä tuotiin kiinniotettuna Kemin poliisivankilaan.

Miehen epäillään syyllistyneen vahingontekoon ja kotirauhan rikkomiseen.