Poliisi ta­voit­ti vii­kon­lop­pu­na Me­ri-La­pis­sa yhden rat­ti­juo­pon ja neljä huu­me­kus­kia

Rattijuopumustapausten lisäksi Kemissä, Keminmaassa ja Torniossa oli muutamia yksityisasunnoissa tapahtuneita pahoinpitelyjä.

Lapin poliisi toteaa, että vaikka koronan myötä liikkuminen kylillä ja baareissa on hiljentynyt selvästi, kotioloissa nautitaan alkoholia ja siitä seuraa välienselvittelyjä. Kuvituskuva.
Lapin poliisi toteaa, että vaikka koronan myötä liikkuminen kylillä ja baareissa on hiljentynyt selvästi, kotioloissa nautitaan alkoholia ja siitä seuraa välienselvittelyjä. Kuvituskuva.
Kuva: Jouni Porsanger

Poliisi yhytti Meri-Lapin alueella viikonloppuna yhden rattijuopon ja neljä huumekuskia.

Perjantaina poliisipartio pysäytti Koivuharjunkadulla Kemissä poliisille ennestään tutun kuljettajan, joka tiedettiin kortittomaksi. 29-vuotias kemiläismies myönsi nauttineensa amfetamiinia ja päätyi verikokeisiin.

Lauantaina Torniossa Thurevikinkadulla poliisipartio pysäytti 44-vuotiaan torniolaismiehen kuljettaman auton.

Huumepikatesti osoitti amfetamiinia ja mies päätyi verikokeisiin. Kulkuneuvon kuljettaminen oikeudetta oli kymmenes vuoden sisään.

Lauantaina Peurasaarentiellä partio pysäytti auton, jota kuljetti 22-vuotias kemiläismies.

Mies kieltäytyi huumepikatestistä ja päätyi välittömästi verikokeisiin. Miehellä ei myöskään ollut ajo-oikeutta. Autosta löytyi huumausainetta, ja siksi myös kolme kyydissä ollutta henkilöä vietiin poliisiasemalle asian selvittelyyn.

Moottorikelkkailija ajoi humalassa Tervolassa

Lauantai-iltana noin kello 22.30 poliisille tuli tieto Tervolan keskustan läheisyydessä humalassa moottorikelkkailevasta miehestä. Ulkopaikkakuntalainen 51-vuotias mies puhalsi törkeää rattijuopumusta osoittavat lukemat.

Miestä käytettiin kahdessa erillisessä verikokeessa, jotta ajohetken lukemat saadaan laskettua.

Lauantaina kello 23.30 aikaan Satamakadulla Torniossa poliisipartio pysäytti henkilöauton, jota kuljetti 49-vuotias torniolaismies. Pikatesti osoitti amfetamiinin nauttimista ja mies päätyi verikokeisiin. Kulkuneuvon kuljettaminen oikeudetta oli yhdeksäs vuoden sisällä.

Alkoholia juodaan nyt kotona

Rattijuopumustapausten lisäksi Kemissä, Keminmaassa ja Torniossa oli muutamia yksityisasunnoissa tapahtuneita pahoinpitelyjä. Poliisi toteaa, että vaikka koronan myötä liikkuminen kylillä ja baareissa on hiljentynyt selvästi, kotioloissa nautitaan alkoholia ja siitä seuraa välienselvittelyjä.