Sirkus: Kahden lapsen äiti sai syk­syl­lä puhelun ja päätti karata sir­kuk­sen matkaan

Oulu: Ro­tuaa­rin palloa vaivaa mys­ti­nen vika, jota sel­vi­te­tään edel­leen

Luitko jo tämän: Suun­nis­tus­ki­sa sai uuden kään­teen, kun Mu­hok­sen met­säs­tä löytyi Kel­los­ta ka­don­nut nainen

Mainos: Tilaa tästä Kaleva Digi 13,90 €/kk

Poliisi tal­tut­ti veit­si­mie­hen Bri­tan­nian par­la­men­tin lähellä – epäil­lään ter­ro­ri-is­kun yri­tyk­ses­tä

Britannian parlamentin lähellä Whitehallissa on otettu kiinni ilmeisesti aseistettu henkilö.

-
Kuva: WILL OLIVER

Britannian parlamentin lähellä Lontoon Whitehallissa on otettu kiinni veitsillä aseistautunut mies. Poliisin mukaan 27-vuotiasta miestä epäillään terrori-iskun yrityksestä. Kukaan ei loukkaantunut kiinnioton yhteydessä.

Mies otettiin kiinni lähellä valtiovarainministeriötä ja Westminsterin metroasemaa hieman ennen puolta kolmea paikallista aikaa. Mies pysäytettiin tarkastusta varten, minkä jälkeen aseistautuneet poliisit piirittivät hänet ja painoivat maahan.

– Mieheltä löydettiin veitsiä. Hän on nyt pidätettynä terrorismilakien nojalla poliisiasemalla Etelä-Lontoossa. Terrorismin vastaisen yksikön etsivät jatkavat tutkimuksia, mutta tämän pidätyksen myötä välitöntä ja tunnettua uhkaa ei ole, sanottiin Scotland Yardin tiedotteessa.

– Olimme kävelemässä parlamentin lähellä ja näimme, kun poliisi juoksi häntä kohti. Sen jälkeen hän olikin jo maassa poliisien ympäröimänä. He nostivat hänet ylös, ja silloin näin veitsen maassa, kertoi amerikkalainen turisti Gabrielle Hennessy.

Uutistoimisto AFP:n kuvaajan mukaan paikalta kuljetettiin pois tummiin vaatteisiin pukeutunut sänkitukkainen mies.

-
Kuva: WILL OLIVER

Poliisi on eristänyt alueen. Pidätyspaikkaa tutkitaan edelleen. Valkoisiin haalareihin pukeutuneet tutkijat keräävät todisteita ja ottavat valokuvia.

Pääministeri Theresa May ei ollut kiinnioton aikana paikalla virka-asunnossaan Downing Streetillä, sillä hän oli vaalikiertueella Lontoon ulkopuolella. Mayn edustajan mukaan pääministerille kerrottiin heti tapauksesta.

Parlamentin ympäristön turvatoimet ovat erittäin tiukat runsas kuukausi sitten tapahtuneen terrori-iskun jäljiltä. Iskussa kuoli viisi ihmistä.