Poliisi sai val­miik­si Hau­ki­pu­taan va­le­hoi­ta­jaa kos­ke­van esi­tut­kin­nan – epäil­lään vieneen van­huk­sen tililtä tu­han­sia euroja

Oulun poliisi on saanut esitutkinnan valmiiksi Haukiputaan valehoitajatapauksessa, jossa nainen työskenteli lähihoitajana hoivakodissa marraskuun 2015 ja maaliskuun 2018 välisenä aikana.

Oulun poliisi on saanut esitutkinnan valmiiksi Haukiputaan valehoitajatapauksessa, jossa nainen työskenteli lähihoitajana hoivakodissa marraskuun 2015 ja maaliskuun 2018 välisenä aikana.

Teoista epäilty nainen oli erehdyttänyt palkkaamaan itsensä lähihoitajaksi esittämällä työnantajalleen väärennetyn tutkintotodistuksen. 

Työssään nainen oli toiminut lähihoitajana ja sen lisäksi omaishoitajana vuonna 1932 syntyneelle heikkokuntoiselle muistisairaalle vanhukselle. Vanhus oli edunvalvonnan piirissä.

Lähihoitajana toiminut nainen oli omaishoitajan roolissa pyytänyt Oulun edunvalvontaa vapauttamaan vanhuksen tililtä rahaa maaliskuun 2018 aikana useampana eri kertana yhteensä 3 100 euron edestä.

Vanhuksen tililtä vapautetut varat epäillään käytetyn rikoksesta epäillyn naisen omiin tarkoitusperiin sekä ostoksiin ja osa rahoista oli siirretty suoraan epäillyn omalle tilille.

Epäillyn naisen tekoja tutkittiin nimikkeillä väärennys, törkeä kavallus, maksuvälinepetos, törkeä petos ja luvaton terveydenhuollon ammattitoimen harjoittaminen.

Nainen oli tutkintavankina esitutkinnan aikana. Esitutkinta on suoritettu ja asia siirtyy syyttäjälle syyteharkintaan.

Poliisi pyytää läheisiä ja vanhusten kanssa työskenteleviä valppauteen

Oulun poliisi varoittaa vanhuksia, heidän läheisiään ja heidän kanssaan työskenteleviä sekä vapaaehtoisia röyhkeistä menetelmistä anastaa vanhuksilta omaisuutta.

Vanhuksen ovelle tai seuraan voi yrittää lyöttäytyä valepoliiseja, valehoitajia, valetaksinkuljettajia tai muita vastaavia.

– Pyydämme läheisiä puhumaan huijauksista ja neuvomaan vanhuksia sekä olemaan itsekin valppaana. Mikäli epäilet, että olet itse tai läheisesi on joutunut rikoksen uhriksi, tulee asiasta tehdä rikosilmoitus, neuvoo rikoskomisario Nina Similä poliisin tiedotteessa.

Jutun otsikkoa muutettu kello 15.02: naisen epäillään vieneen rahaa vanhuksen tililtä.